Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Do svých kanystrů si řidič náklaďáků natankoval neoprávněně 13 tisíc litrů nafty a zaplatil firemní kartou

Do svých kanystrů si natankoval čtyřiapadesátiletý profesionální řidič náklaďáku z Aše celkem 13 tisíc litrů motorové nafty. Útratu ale nehradil z vlastní kapsy, ale použil služební tankovací kartu. Vysloužil si za to trestní stíhání pro zpronevěru.

„Obviněný muž pracoval jako řidič nákladního vozidla značky Mercedes-Benz u jedné z regionálních přepravních společností. V rámci této pracovní pozice mu byla svěřena tankovací karta. A toho měl muž zneužít, protože od začátku července roku 2023 do zhruba poloviny ledna roku následujícího měl provést téměř 50 neoprávněných tankování,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

„Ve všech případech měl muž mnohem větší množství nafty, než se reálně do uvedeného vozidla značky Mercedes-Benz mohlo vejít. Celkově si měl takto do svých kanystrů v průběhu několika měsíců natankovat téměř 11 tisíc litrů motorové nafty. V dalších téměř patnácti případech měl muž takto tankovat v době, kdy neměl nařízenou služební cestu a uvedené nákladní vozidlo značky Mercedes-Benz bylo zaparkováno v areálu společnosti. Takto měl tankovat na různých místech na Chebsku,“ uvedl dále mluvčí policie.

Čtyřiapadesátiletý muž tak ve všech zhruba šedesáti případech zneužil svěřenou tankovací kartu. Celkově si pro své účely natankoval přibližně 13 tisíc litrů pohonných hmot a společnosti způsobil celkovou škodu téměř 500 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky tankoval do kanystrů, zpronevěra, tankovací karta, obvinění ze zpronevěry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do svých kanystrů si řidič náklaďáků natankoval neoprávněně 13 tisíc litrů nafty a zaplatil firemní kartou  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.