Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Policisté pátrají po totožnosti ženy ze záběru kamery v souvislosti s vyšetřováním internetového podvodu

Škodu ve výši 250 000 korun způsobili neznámí pachatelé osmatřicetileté ženě ze Sokolovska, která se stala obětí internetového podvodu. V souvislosti s vyšetřováním tohoto případu pátrají policisté po totožnosti mladé ženy, kterou zachytila bezpečnostní kamera.

„Pod záminkou aktualizace mobilní aplikace jedné z bankovních společností kontaktovala neznámá osoba ženu ze Sokolovska. Dále ženě zaslala také SMS zprávu s odkazem pro ulehčení aktualizace, na který poškozená klikla a byla dále navedena k přihlášení do svého internetového bankovnictví. Následně byly bez jejího souhlasu provedeny platby, které žena nepotvrdila,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek.

Poté měla pětatřicetiletou ženu kontaktovat z jiného telefonního čísla další neznámá osoba, která se představila jako bankéř z její banky. Ten jí sdělil, že bude kvůli podezřelým platbám potřeba zablokovat její bankovní účet. Dále ženě řekl, že je potřeba v jakémkoliv bankomatu vygenerovat kód. To poškozená v jednom z bankomatů na Sokolovsku učinila a kód neznámé osobě předala. Poté byly bez jejího vědomí provedeny platby platební kartou v prodejně s elektronikou v Praze, či dobití kreditu u různých SIM karet. Neznámý pachatel tak ženě způsobil škodu ve výši přibližně 250 tisíc korun.

„Sokolovští policisté pátrají po neznámé ženě zachycené na videozáznamu či fotografii, která se v době, kdy byly provedeny platby platební kartou poškozené, nacházela v prostoru pokladen v prodejně s elektronikou v Praze. Policisté žádají případné svědky, kteří ženu poznají, aby se ozvali na bezplatnou telefonní linku 158. Informace, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení,“ dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky internetový podvod, podvodníci, okradli ženu, přišla o úspory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrají po totožnosti ženy ze záběru kamery v souvislosti s vyšetřováním internetového podvodu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.