Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Karlovarští strážníci mají další tlapky navíc. Městská policie má nově čtyři služební psy

Karlovarské městské policii se podařilo rozšířit počet psovodů. Aktuálně má čtyři služební psy, kteří v minulých dnech dokončili výcvikový kurz a v nejbližší době se vydají do ulic města.

„Cesta však byla dlouhá. Nejprve jsme z vhodných uchazečů vybrali ty pravé. Pejskaře tělem i duší. Bez toho to prostě nešlo,“ uvedli strážníci na facebooku.

Poté se uchazeči museli stát strážníky, a nakonec se svými chlupatými kamarády vyrazili na výcvikový kurz pro psovody. „Po několika týdnech tak můžeme s radostí oznámit, že ve středu naše nová smečka úspěšně dokončila výcvikový kurz a vy ji tak v nejbližší době budete vídat v ulicích města,“ dodali strážníci.

V současné době tak má karlovarská městská policie čtyři služební psy. „Fenka německého ovčáka Nataly, která minulý týden ve čtvrtek oslavila páté narozeniny, také téměř tříletý německý boxer Cirrus, profláknutý Oran, který už není žádné ořezávátko a zkoušku ve středu splnil už podruhé a nejdéle sloužící, jak uhel černá ovčanda Uxa,“ vypočítali strážníci.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Karlovy Vary

Štítky městská policie, karlovy vary, psovodi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští strážníci mají další tlapky navíc. Městská policie má nově čtyři služební psy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.