Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Úředníci z kraje zažili v rámci cvičení simulovaný útok ozbrojených útočníků. Akci ukončila likvidace aktivních střelců

Simulovaný útok ozbrojených útočníků v prostorách Krajského úřadu v Karlových Varech byl námětem prověřovacího cvičení složek Integrovaného záchranného systému. Akce se uskutečnila za přítomnosti 120 úředníků a figurantů, kteří simulovali přítomnou veřejnost. Podle scénáře při útoku došlo ke krvavému zranění mnoha osob a také k několika úmrtím.

Celé cvičení s názvem Úřad 2024 odstartovalo informačně vzdělávacím seminářem, který byl zaměřen na to, jak se chovat v případě vzniku mimořádné události. „V rámci semináře bylo připraveno několik témat, a to budova úřadu jako měkký cíl, bezpečnost zaměstnanců v budově úřadu, varovné signály, jejich rozpoznání a využití, osobní bezpečnost, a co dělat v případě útoku a nechybí ani metodika „U-S-B“, tedy Uteč, schovej se a bojuj,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Následně cvičení pokračovalo praktickou částí, kdy do jedné z budov krajského úřadu vstoupilo několik ozbrojených osob s cílem „usmrtit“ co nejvíce osob nacházejících se v budově. Během tohoto útoku bylo cílem prověřit reálnou schopnost spolupráce při řešení mimořádné události v souvislosti s napadením většího počtu osob ve veřejném prostoru ozbrojenými útočníky, koordinace záchranných prací při společném zásahu složek Integrovaného záchranného systému.

„Cvičení skončilo v odpoledních hodinách „zneškodněním“ aktivních střelců v budově krajského úřadu, kdy následně došlo k záchraně přeživších zaměstnanců a návštěvníků budovy úřadu. Podobná cvičení včetně metodických seminářů pořádají policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje již několik let. Jsou určena školským zařízením, ale například i úřadům či nemocnicím. Proškolena tak byla řada zaměstnanců jednotlivých škol, úřadů a nemocnic,“ dodal mluvčí Kopřiva.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky cvičení, simulovaný útok, aktivní střelci, prověřovací cvičení, složky IZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úředníci z kraje zažili v rámci cvičení simulovaný útok ozbrojených útočníků. Akci ukončila likvidace aktivních střelců  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.