Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie v Karlovarském kraji označila silvestrovskou noc za relativně klidnou

Jako relativně klidnou popisují letošní silvestrovskou noc hasiči i policisté v Karlovarském kraji. Policisté sice vyjížděli častěji než o té minulé, ale šlo spíše o drobnější události. Podobně i hasiči uvádějí, že noc na 1. ledna byla ve srovnání s jinými lety klidná. Ani tentokrát se ale neobešla bez výjezdů kvůli požárům z pyrotechniky.

"Jednalo se o relativně klidnou noc z pohledu zásahové činnosti. Od půlnoci do ranních hodin jsme vyjížděli k 17 událostem, z toho bylo 16 požárů. Ty měly společného jmenovatele, a to zábavní pyrotechniku. Šlo o zbytky hořící pyrotechniky nebo hořící odpad v kontejnerech," řekl dnes ráno mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

V Hazlově na Chebsku takto shořely tři kontejnery, požár se rozšířil i na plot rodinného domu.

Celkem se na likvidaci všech těchto požárů podílelo v noci sedm jednotek hasičů. Nikdo se nezranil. V porovnání se silvestrovskou nocí před rokem to bylo podobné, při oslavách příchodu roku 2023 vyjížděli hasiči v kraji k deseti požárům, doplnil mluvčí hasičů.

I z pohledu Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje se v noci na 1. ledna vyjíždělo obdobně jako v jiných letech. Událostí i volání na tísňovou linku 155 je v průměru o 15 až 20 procent vyšší oproti obvyklé noční službě. Záchranná služba proto posílila operační středisko o jednu operátorku a výjezdové základny v Sokolově a Karlových Varech vždy o jednu posádku RZP se záchranářem, uvedl mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

"Mezi nejčastější události patří úrazy, napadeni, pády, intoxikace, poruchy vědomi a podobně. První výjezd po půlnoci byl do obce Stará Voda na Chebsku. Muž, ročník narození 1949, utrpěl úraz petardou s poraněním ruky, byl ošetřen a převezen na chirurgickou ambulanci nemocnice Cheb," dodal Hes.

Na silvestrovskou noc byli připraveni i policisté, kteří v tuto dobu řeší zvýšený počet hlášení. "V průběhu posledního dne roku 2023 a následné silvestrovské noci, v době od 31. prosince 2023 od 07:00 do 1. ledna 2024 do 07:00, policisté na Integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje přijali 228 oznámení na lince tísňového volání. Ve srovnání s posledními silvestrovskými oslavami bylo přijato ve stejném časovém období zhruba o 30 oznámení více," uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policisté při silvestrovských oslavách vyjížděli nejčastěji k domácím sporům, rušení nočního klidu a drobným šarvátkám. V několika případech také asistovali hasičům. O silvestrovské noci se stalo také několik dopravních nehod, které se obešly bez vážného zranění.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, neštěstí, zdraví, zábava, Nový rok, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Karlovarském kraji označila silvestrovskou noc za relativně klidnou  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.