Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policista plánoval loupežné přepadení bohaté ženy, skončil ve vazbě

Policista z Karlovarska se svým známým společně plánoval přepadení ženy, která měla doma větší finanční obnos. Kriminalisté jim však stihli plány překazit. Oba muži jsou momentálně ve vazbě a hrozí jim až 15 let za mřížemi.

Podle vyšetřovatelů stál za celým plánem obviněný civilista, který se dozvěděl o rodinném domě, kde se měla nacházet vysoká finanční hotovost. Následně se spojil se svým známým, který shodou okolností pracoval u policie. „Společně měli plánovat, jak do tohoto domu vniknou a majitelku domu přepadnou, až odjede její manžel. Muži nejprve společně provedli obhlídku budoucího místa spáchání loupežného přepadení, během které si navzájem určili přístupovou trasu, taktiku a způsob provedení samotného přepadení,“ popisuje mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Nguyenová.

Generální inspekce bezpečnostních sborů oba muže zadržela dřív, než mohli loupež uskutečnit. „Proti oběma mužům bylo zahájeno trestní stíhání ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného ve stádiu přípravy ve formě spolupachatelství. Muži jsou stíháni vazebně a v případě prokázání viny jim hrozí až patnáctiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Nguyenová.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky obviněný policista, plánoval přepadení, loupežné přepadení, policista ve vazbě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista plánoval loupežné přepadení bohaté ženy, skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.