Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Baseballovou pálkou málem umlátil k smrti hosta, majitel kasina u soudu přiznal svou vinu

Nezvaného hosta napadl majitel kasina baseballovou pálkou a téměř ho utloukl k smrti. S bitím a kopáním mu pomáhal i jeho zaměstnanec. Případem, ke kterému došlo na jaře v Aši, se začal ve středu zabývat Krajský soud v Plzni. Sedmatřicetiletého vietnamského majitele podniku Hunga N. viní státní zástupce z pokusu vraždy, čtyřiadvacetiletého zaměstnance Adama O. z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Hlavní útočník se ke všemu přiznal.

Hungo N. se k činu přiznal a prohlásil vinu, jeho advokát také řekl, že uhradil náhradu škody zdravotní pojišťovně i napadenému muži. Státní zástupce pro něj v obžalobě požaduje devítileté vězení, obhájce se s ohledem k jeho přiznání a polehčujícím okolnostem vůči navrhované výši trestu vymezil. Pro Adama O., který incident rovněž nepopírá, vinu ale před soudem neprohlásil, chce žalobce navrhovat tříletý podmíněný trest s pětiletou zkušební lhůtou a dohledem.

Incident se stal 18. dubna v noci v ašském kasinu, kam se snažil dostat třicetiletý muž. „Událost se stala krátce před půlnocí, kdy se třicetiletý muž domáhat vstupu do kasina v Aši, které provozoval obviněný muž. V té době byl v provozovně i druhý obviněný. Oba měli mít následně s třicetiletým mužem slovní konflikt. Když se návštěvníkovi podařilo vstoupit do provozovny kasina, tak ho měl mladší muž okamžitě fyzicky napadnout několika ranami pěstí a několika kopy do různých částí těla,“ těmito slovy popsal tehdy začátek útoku mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Při bitce muž upadl na zem a po chvíli ho starší muž několikrát udeřil do různých částí těla baseballovou pálkou. Většina těchto úderů směřovala do horní části těla. Svého jednání útočník zanechal až v době, kdy napadený ležel v bezvědomí na zemi a nehýbal se. Teprve pak majitel podniku přivolal k těžce zraněnému muži záchranáře. Utrpěl velmi vážná zranění a letecká záchranná služba ho transportovala do nemocnice v Plzni.

Adam O. u soudu popsal, že se jednalo o problémového zákazníka, kterého ten večer vykázali z provozovny. On se však vrátil a kopal do skleněných dveří. Vzal proto do ruky baseballovou pálku, aby ho zastrašil. Mezitím se na místo dostavil majitel. Dveře zamkli, ale muž je měl vykopnout, což je vidět i na kamerovém záznamu.

„Trošku jsme se pobili."

„Jak vykopl dveře, tak jsem se do něj pustil taky, trošku jsme se pobili, kopali jsme se, hodil jsem s ním o zem, dal mu šest až osm ran pěstí do hlavy, a když jsem si myslel, že má dost, přestal jsem. Když jsem od něj odcházel, tak on taky vstal, pak přišel šéf s pálkou," vypověděl u soudu Adam O.

Šéf viděl začátek incidentu před kasinem a přetahování mužů o pálku díky přenosu z kamerového systému. Nasedl prý do auta a za necelé tři minuty byl na místě a agresivnímu hostovi stříkl do obličeje pepřový sprej. Když Adam O. od muže odešel, Hungo N. návštěvníka zbil kovovou baseballovou pálkou.

Zbitý muž podle obžaloby utrpěl poruchu vědomí, krvácení z ucha, tržnou ránu na hlavě, krvácení do mozku, vícečetné zlomeniny lebky, zlomeninu žeber a další zranění. Policie původně obvinila z pokusu vraždy i Adama O., státní zástupce ho ale nakonec obžaloval z pokusu těžkého ublížení na zdraví. Majitel kasina je ve vazbě. Jeho prohlášení viny soud přijal. Jednání bude pokračovat výslechem svědků v polovině ledna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky napadení, surové napadení, kasino, majitel kasina, baseballová pálka, pokus o vraždu, Krajský soud v Plzni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

VIDEO: Baseballovou pálkou málem umlátil k smrti hosta, majitel kasina u soudu přiznal svou vinu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.