Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Výjezdy městské policie k opilcům. Povalují se na zemi

Karlovarským strážníkům v posledních dnech výrazně přibylo výjezdům k opilcům povalujícím se po městě. K některým jsou volání dokonce opakovaně.

Když se podíváme na minulý týden, hned v pondělí jeli strážníci k dolnímu nádraží, kde vedle stánku se zeleninou ležel na zemi lehce podnapilý osmatřicetiletý muž. „Ten byl strážníky probuzen a po rozhovoru s hlídkou se vydal neznámo kam,“ popsala mluvčí strážníků Nikola Záhorová.

Jenže už za pár hodin se strážníci dozvěděli, kam zmizel. Svědek si totiž povšiml ležící osoby u čerpací stanice v městské části Rybáře. „Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že se jedná o tu stejnou osobu, která se povalovala vedle stánku na dolním nádraží. Muž s hlídkou komunikoval, posadil se na lavičku a jelikož se nedopouštěl žádného protiprávního jednání, hlídka z místa opět odjela,“ dodala mluvčí.

V pondělí pak musela hlídka kvůli opilci vyjet ještě jednou, tentokrát do Bohatic, kde měli pomoci záchranářům s převozem opilého muže za záchytku. „Muž byl natolik pod vlivem alkoholu, že nebyl schopen ovládat své chování a není se také čemu divit. Orientační dechová zkouška provedená hlídkou Policie ČR, naměřila hodnotu přes čtyři promile alkoholu. Jedna osoba tak stihla zaměstnat záchranáře, policisty i strážníky,“ popsala Záhorová.

Další den, v úterý, už v půl čtvrté odpoledne, jeli strážníci za dalším opilcem. Ten ležel před jednou z restaurací v centru města. „Orientační dechovou zkoušku nebyl sedmdesátiletý muž schopen vykonat a po prvotním vyšetření posádkou přivolané záchranné služby bylo rozhodnuto o převozu do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ uvedla mluvčí.

Ve středu pak strážníci zasahovali u opilého muže už brzy po obědě, a to opět na dolním nádraží. „Jak uvedl výpravčí na nástupišti na lavičce už dvě hodiny spal muž. Strážníci třiapadesátiletého lehce opilého muže probudili, ten ležící polohu vyměnil za sedící a po krátké konverzaci hlídka zjistila, že se chystá nejbližším vlakem odjet domů,“ uzavřela.

Ohodnoť článek

Foto MP Karlovy Vary

Štítky městská policie, karlovy vary, hlídka, nádraží, přestupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výjezdy městské policie k opilcům. Povalují se na zemi  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.