Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Sourozenci založili rodinný podnik s prodejem heroinu a pervitinu, drogy poslali i známému do vězení

Až deset let za mřížemi mohou strávit sourozenci, kteří společně rozjeli výnosný byznys s prodejem drog. V rámci domovních prohlídek u nich vyšetřovatelé našli také rostliny marihuany a větší množství hotovosti. Bratr se sestrou dokonce poslali heroin a pervitin i svému známému do věznice. Dvojici zadrželi karlovarští policisté společně se zásahovou jednotkou z Plzně.

Sedmatřicetiletý muž se svojí o dva roky mladší sestrou prodával drogy zejména na Karlovarsku. „Žena měla společně se svým bratrem poslat balíček s heroinem a pervitinem svému známému do věznice, který se v té době nacházel ve výkonu trestu odnětí svobody. Balíček s drogami byl zajištěn pracovníky vězeňské služby,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Žena měla podle vyšetřovatelů prodat heroin a pervitin několika dalším osobám, a to v časovém období několika měsíců. Některým zákazníkům poskytla drogy za menší protislužby. Jeden muž jí třeba dělal osobního řidiče.

 „V polovině září letošního roku byla žena jako spolujezdkyně v osobním automobilu kontrolována na Karlovarsku. Při kontrole u sebe neoprávněně přechovávala za účelem další distribuce drogy heroin a pervitin. Stejného jednání se měl dopustit i sedmatřicetiletý muž. Ten měl opakovaně šesti osobám prodávat či za různou protislužbu darovat drogy heroin, pervitin a marihuana. I v tomto případě se mělo jednat o desítky případů, ve kterých měl muž drogy prodávat,“ vyjmenovává Kopřiva.

Past sklapla v polovině října, kdy si pro dvojici „podnikatelů“ přišla zásahová jednotka. V rámci domovních prohlídek kriminalisté zabavili rostliny konopí, finanční hotovost a také téměř 200 gramů heroinu. Kriminalisté již muže a ženu obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž je stíhán vazebně, žena na svobodě. Oběma nyní hrozí až deset let ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky prodej drog, distribuce drog, zásahová jednotka, sourozenci prodávali drogy, heroin, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Sourozenci založili rodinný podnik s prodejem heroinu a pervitinu, drogy poslali i známému do vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.