Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarští policisté obvinili muže, který vyzýval k násilným útokům

Karlovarští kriminalisté obvinili z podpory a propagace terorismu dvaašedesátiletého muže z Kutnohorska, který podle nich na sociálních sítích vyzýval k násilným útokům. Směřovat měly na ústavní instituce i činitele a na infrastrukturu. Policie také uvedla, že muž také podněcoval k bombovému útoku na jedoucí vlaky v Česku. V případě prokázání viny mu hrozí vězení na pět až 15 let.

Obviněný muž podle policie od loňského listopadu do letošního března roku podněcoval uživatele sociální sítě ke spáchání teroristického činu tím, že pomocí veřejně přístupného osobního profilu na sociální síti, případně ve veřejně přístupných skupinách s několika tisíci členy, zveřejňoval příspěvky a komentáře obsahující výzvy k násilným útokům. Konkrétně podněcoval k fyzické likvidaci členů vlády a Parlamentu.

„Kriminalisté se na základě vlastního zjištění příspěvky a komentáři obsahujícími výzvy k násilným útokům usilovně zabývali a šetřením zjistili totožnost dvaašedesátiletého muže. Zjištěnými a zajištěnými provozními a lokalizačními údaji došlo k propojení pachatele s relevantními IP adresami v požadovaném čase, prostřednictvím kterých přistupoval pachatel ke svému účtu na sociální síti, přes který příspěvky a komentáře zveřejňoval," uvedl Kopřiva.

Následně kriminalisté podezřelého zadrželi. Zároveň udělali domovní prohlídku bytu, pozemku a vozidla. Při ní zajistili mobilní telefon a notebook, paměťová média či plynovou pistoli. Po provedených úkonech muže propustili, je stíhán na svobodě.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, terorismus, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští policisté obvinili muže, který vyzýval k násilným útokům  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.