Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž odpálil podomácku vyrobenou náloží policejní automobil zaparkovaný před služebnou

Podomácku vyrobenou nálož umístil pod kapotu policejního automobilu zaparkovaného před obvodním oddělením v Aši čtyřicetiletý místní muž. Výbušninu inicioval zapálením a z místa utekl. Po několika málo vteřinách nastala detonace, která částečně zdemolovala policejní vozidlo. Jednání pachatele i samotný výbuch zachytila bezpečnostní kamera.

„Výbuch poškodil kapotu služebního vozidla, motorovou část, čelní sklo a palubní desku. K vozidlu byli po výbuchu okamžitě přivoláni hasiči, kteří po svém rychlém příjezdu zabránili vzniku požáru služebního automobilu. Tímto výbuchem zároveň došlo k poškození pravých předních dveří u vedle zaparkovaného služebního vozidla policistů ze sousedního Německa,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Výbuch nastal v hustě zastavěné oblasti poblíž panelových domů. Čtyřicetiletý muž si vzhledem ke svému vzdělání a zkušenostem s pyrotechnikou musel být vědom toho, že po prvotním výbuchu může dojít následně k výbuchu služebního vozidla, ale i automobilů zaparkovaných vedle něj a tím k ohrožení lidí bydlících v blízkých panelových domech. Naštěstí při této události nedošlo k žádnému zranění.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat a zhruba za hodinu od výbuchu čtyřicetiletého muže zadrželi. Ten poté policistům uvedl, že jedním z důvodů, proč poškodil služební vozidlo, jsou osobní problémy, které v současné době řeší. Chebští kriminalisté ještě tentýž den zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinů obecného ohrožení a násilí proti orgánu veřejné moci.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí čtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal Jakub Kopřiva.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky odpálil nálož, odpálil policejní vozidlo, poškodil policejní auto, vyrobil bombu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Vileta

Tak osobní problémy má na pár let zcela vyřešeny.

Sobota, 5. srpna 2023, 22:08Odpovědět

VIDEO: Muž odpálil podomácku vyrobenou náloží policejní automobil zaparkovaný před služebnou  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.