Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Před karlovarským obchoďákem vymlátili sklo auta, aby vysbodili dítě

V pořádné drama se změnilo nakupování rodičům z Karlových Varů. Při výstupu z vozu se jim zabouchly dveře automobilu, v němž sedělo malé dítě. Na automobil navíc pralo slunce a teplota uvnitř stoupala. Nakonec zúčastnění z obavy o zdraví batolete rozbili okno i přivolali hasiče.

Na emoce bohatá situace se odehrála v pondělí na parkovišti před obchodním centrem v Karlových Varech. Tam zaparkovala rodina s malým potomkem, aby si zpestřila den nakupováním v obchoďáku. Jenže zdánlivá idylka nabrala nečekané trhliny. Ratolest zůstala omylem uvězněná ve voze, ve se kterém vzhledem k tropickým teplotám začala stoupat nebezpečně teplota vzhůru. Nakonec přistoupili přítomní ke krajním řešením. Vymlátili okno vozu a zavolali si hasiče. 

Ještě před příjezdem hasičů na místo se podařilo rozbít zadní okno vozidla a dítě vyndat ven. Tato situace se může stát každému, omylem zabouchnout vozidlo či může dojít k technické závadě a auto nejde otevřít. Pokud je uvnitř jakákoliv osoba či zvíře, může velmi rychle dojít vlivem vysokých teplot ke zdravotním komplikacím,“ popsali karlovarští hasiči případ z pondělního poledne. 

Co přesně bylo příčinou zabouchnutí auta, požárníci zatím neuvedli. Přidali ale také doporučení, jak se v podobných situacích zachovat. „Je nutné okamžitě zavolat pomoc přes jakoukoliv tísňovou linku. Pokud to okolnosti a možnosti na místě dovolují, rozbití okna je pak malou cenou za záchranu osoby či zvířete uvnitř,“ dodal Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky Karlovy Vary, Hasiči, Dítě, Slunce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před karlovarským obchoďákem vymlátili sklo auta, aby vysbodili dítě  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.