Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pachatelé vykradli 80 šatních skříněk v jednom zdravotnickém zařízení. Pomohla jim žena, která tam pracovala

Trojice zlodějů vykradla téměř 80 šatních skříněk v jednom zdravotnickém zařízení na Karlovarsku. Do šatny se měli dva muži dostat díky ženě, která v zařízení pracovala, měla od šatny klíče a sama se pak akce zúčastnila. Policistům se podařilo všechny tři aktéry zlodějské výpravy dopadnout.

„Trojice podezřelých osob měla kolem půlnoci vniknout do šatny. V místnosti poté pachatelé překonali zámky u celkem 76 šatních skříněk, které prohledali. Z nich poté odcizili různé druhy oblečení, hodinky, řetízky nebo prstýnky. Poté z místa činu odjeli,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek.

Přibližně o týden později měl čtyřiatřicetiletý muž z původního zlodějského trojlístku sám proniknout do sklepních prostor jednoho z domů v Karlových Varech. Prohledat měl několik sklepních kójí, ze kterých odcizil nářadí nebo pumpičky na kolo. Při prohledávání jedné z kójí byl vyrušen oznamovatelem, a tak z místa utekl. Poslední sólo krádeže se muž dopustil také v Karlových Varech, kde se opět zaměřil na sklepní kóje. Z jedné sklepní kóje následně odcizil jízdní kolo, se kterým z místa odešel.

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu přibližně 50 tisíc korun. Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 34 a 47 let a jedné ženě ve věku 47 let. Dále mladšímu muži sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až dva roky. Dvojici mužů hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli v minulosti za krádeže pravomocně odsouzeni.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, vykradené skříňky, vykradený sklep, trojice pachatelů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pachatelé vykradli 80 šatních skříněk v jednom zdravotnickém zařízení. Pomohla jim žena, která tam pracovala  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.