Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Natrénovali jsme střelbu, vzkazují karlovarští strážníci zatoulaným psům i ptákům

Psi, kozy, hadi i ptáci pravidelně prchají lidem v Karlových Varech. Na notorické útěkáře se po zimě připravili rovněž strážníci, kteří podstoupili speciální trénink s foukačkou. Po absolvování cvičení pracovníci v uniformách věří, že žádné zvíře neminou.

Podle karlovarské městské policie se setká takřka každý strážník při své práci se zvířetem, které uteklo. Tradičně nejvíce útěků mají na svědomí čtyřnozí psi, kteří se čas od času potýkají i s agresivními sklony. Loni figurovali hafani takřka v osmdesáti případech, k nimž vyjížděla městská policie. Nebyli to ale jediní zástupci zvířecí říše, kteří se vydali na dobrodružství bez dozoru. I proto vyrazili strážci karlovarského zákona na trénink s foukací zbraní. 

Občas se na výlet bez majitele vydají také koně, kozy, hadi i ptáci. I přes to, že ve většině případů provedou strážníci odchyt zvířete bez pomoci narkotizačních prostředků, je třeba, aby byli připravení na závažnější případy způsobené agresivitou, či zraněním,“ popsali karlovarští strážníci důvod cvičení. 

Na cvičiště dorazili zkušení pracovníci i nováčky, kteří se připravovali na zaběhlé psy či koně. „Úkolem byla příprava narkotizační střely do foukačky, při jejím používání je zapotřebí mít silné plíce i přesnou mušku a nechyběl dobře mířený hod sítí,“ popsala Městská policie Karlovy Vary, která věří, že po výcviku zaměstnanci jen tak neminou. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Strážníci, Střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Natrénovali jsme střelbu, vzkazují karlovarští strážníci zatoulaným psům i ptákům  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.