Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Defibrilátor v policejním autě zachránil život muži, kterého postihl kolaps

Ašští policisté si ve středu připsali záchranu života muže, jehož kolaps na tísňovou linku nahlásil jeho syn. Pomohl jim automatický elektronický defibrilátor. Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje jich v současné době využívá devětadvacet. Ty mají ve služebních vozidlech policisté z obvodních oddělení či dopravních inspektorátů.

Kolapsu muže se policisté dozvěděli ve středu 29. března kolem páté hodiny večerní. Po pár minutách na místo dorazila policejní hlídka ve složení Ondřej Bříza a Tomáš Krupka. První jmenovaný navázal na resuscitaci devětašedesátiletého muže, kterou do příjezdu policistů prováděl jeho syn. Druhý policista mezitím připravoval k použití přístroj AED. Následně byl muž na přístroj připojen, ten poté začal analyzovat jeho zdravotní stav a po chvíli došlo k výboji. Poté policista pokračoval v nepřímé masáži srdce, a to až do příjezdu záchranářů, kteří si poté muže převzali do své péče.

„Následně byl devětašedesátiletý muž převezen zdravotnickou záchrannou službou ve stabilizovaném stavu do nemocnice. Jsme samozřejmě rádi, že to nakonec dobře dopadlo a doufáme, že muž bude brzy v pořádku,“ uvedl Tomáš Krupka.

Skvělou práci na místě odvedl devětatřicetiletý muž, který pohotovou reakcí svému otci zachránil život. „Otce jsme samozřejmě již navštívili, je ve stabilizovaném stavu v nemocnici a už jsme s ním i mluvili. Chtěl bych tímto poděkovat zasahujícím policistům, kteří na místě odvedli profesionální práci. Poděkování taktéž míří i k zasahujícím záchranářům. Ještě jednou tedy všem děkuji,“ uzavřel Václav Z. z Aše.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Karlovarský kraj, , policie, defibrilátor, kolaps

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Defibrilátor v policejním autě zachránil život muži, kterého postihl kolaps  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.