Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Karlových Varech hořelo letiště. Selhala elektroinstalace, myslí si hasiči

Poplach vyhlásili karlovarští hasiči dnes kolem třetí hodiny ráno, když se dozvěděli o požáru letiště. Oheň se objevil v hlavní odletové hale, jež se nachází v části města Olšová Vrata. Po třech hodinách dostaly jednotky plameny pod kontrolu. Příčinou události zřejmě selhání elektroinstalace. Škoda zatím není známa.

O požáru mezinárodního aeroportu se dozvěděli požární krátce po třetí hodině ráno. Před jednotkami se na místě nacházeli policisté, kteří marně hasili oheň hasičáky. Hasiči na místě zjistili, že plameny šlehájí z izolace v plášti budovy. Oheň součašně prohoříval z venku objektu i zevnitř haly, která byla celá zakouřená. 

„Požár se stále šířil pod plechovým pláštěm, bylo tak potřeba rozebrat část krytiny z venku i zevnitř haly. V průběhu zásahu si operační středisko hasičů vyžádalo informaci od letištního dispečinku o plánovaných letech, v noci ani v neděleních ranních hodinách žádný přílet ani odlet z karlovarského letiště v plánu nebyl, v objektu letiště tak v době požáru nebyli žádní cestující,“ popsal mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Od začátku vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu. K letišti vyjelo šest jednotek hasičů s devíti kusy zásahové techniky. Po třech hodinách boje oheň přemohly. „Před šestou hodinou ráno si místo události převzal velitel jednotky hasičů karlovarského letiště, která bude místo požáru kontrolovat. Pravděpodobná příčina je technická závada na elektroinstalaci, výše škody je v šetření,“ dodal Kasal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky Karlovy Vary, Letiště, Požár, Hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech hořelo letiště. Selhala elektroinstalace, myslí si hasiči  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.