Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž a žena vydírali seniora. Hrozí jim vězení

Kriminalisté z Chebu zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže a čtyřiatřicetileté ženy. Ti čelí obvinění z vydírání. Dopustit se ho měli na podzim letošního roku na seniorovi. Způsobit mu měli škodu za 140 tisíc korun.

Pětatřicetiletý muž měl před domem v Chebu oslovit sedmaosmdesátiletého muže. Tvrdil mu, že má jeho fotografie se sexuálním podtextem, a zároveň požadoval finanční hotovost. 

Následně se sedmaosmdesátiletý muž sešel s obviněným a jeho čtyřiatřicetiletou známou před jedním z obchodních domů v Chebu a předal dvojici požadované peníze za smazání fotografií. O několik dní později přišla dvojice do bytové jednotky sedmaosmdesátiletého muže. Po chvíli žena odešla do ložnice, kde uviděla příruční tašku. Následně se o tašku začala se sedmaosmdesátiletým mužem přetahovat. Muž ale po chvíli upadl, toho žena využila a z tašky vzala obálku s finanční hotovostí a z bytu utekla,“ informoval v tiskové zprávě policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Tím příběh neskončil. V listopadu muž seniorovi volal a opět požadoval peníze. Znovu vyhrožoval fotografiemi a opět peníze dostal. Ve vydírání pak pokračovala i žena. Při jedné schůzce se seniorem ji policie zadržela. Celková škoda je zhruba 140 tisíc korun. 

„V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na deset let. Pětatřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ dodal Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky policie, karlovy vary, vydírání, Cheb, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž a žena vydírali seniora. Hrozí jim vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.