Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kriminalisté dopadli pětičlenný gang, na svědomí má celou řadu krádeží a porušování domovní svobody

Sérii krádeží objasnili kriminalisté ze Sokolovska a zahájili trestní stíhání čtyř mužů ve věku 27, 30, 30 a 33 let z Chebska a jedné ženy ve věku 29 let taktéž z Chebska. Pětice je obviněna ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V první polovině června letošního roku třicetiletý a třiatřicetiletý muž společně s ženou vstoupili na pozemek přilehlého domu. Následně vnikli do sklepa, ze kterého se dostali do samotné chaty. Z té odcizili různé druhy elektroniky, lahví alkoholu nebo několik obrazů. Poté vnikli do dřevěné kůlny u domu, ze které odcizili například jízdní kola.

„K další krádeži měli společně vyrazit sedmadvacetiletý, třiatřicetiletý a opět třicetiletý muž. Z pozemku odcizili přívěs za osobní automobil. Dále z téhož pozemku odcizili zahradní traktor a různé druhy nářadí nebo například čtyřkolku. Následně vnikli do budovy, prohledali ji a odcizili z ní elektro kolo. Vnikli ještě do garáže, jenž je součástí domu a odcizili z ní osobní automobil značky Ford,“ řekl mluvčí policie Jan Bílek.

Následujících dvou krádeží se společně dopustili sedmadvacetiletý a dva třicetiletí muži. V prvním případě z dílny odcizili různé druhy nářadí či skútr. Dále z jedné z kůlen odcizili křovinořez. Jeden z třicetiletých mužů se vydal k jedné krádeži sám. Při tom vnikl do kůlny, odkud odcizil několik litrů nafty či autobaterie. Poslední krádeže se dopustit dva třicetiletí a třiatřicetiletý muž. Vstoupit na pozemek, ke kterému náležela také chata. Do té následně vnikli a prohledali ji. Dále se dostali také do dílny. Z té opět odcizili různé druhy nářadí či několik láhví alkoholu.

„Svým jednáním na poškozených a odcizených věcech pachatelé způsobili škodu přibližně 420 tisíc korun. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, vzat do vazby,“ uvedl mluvčí policie.

V případě prokázání viny hrozí mužům ve věku 27, 30 a 33 let a ženě ve věku 29 let trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobili větší škodu. Druhému třicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky krádež, série krádeží, vloupání do objektů, série vloupání, okres Cheb, pozemek, dům, okres Sokolov, Ford Motor Company, Jan Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli pětičlenný gang, na svědomí má celou řadu krádeží a porušování domovní svobody  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.