Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Řidič nedobrzdil a naboural do auta před sebou. Nadýchal přes dvě promile

Škodu za 60 tisíc způsobil třiapadesátiletý řidič, který v obci na Chebsku nedobrzdil na mokré silnici své auto a narazil do před sebou jedoucím vozem. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo, ukázalo se ale, že muž řídil pod vlivem alkoholu. Po orientační dechové zkoušce nadýchal 2,50 promile alkoholu. Nyní mu hrozí až tři roky vězení, pokuta a zákaz řízení.

K nehodě došlo v obci Velká Hleďsebe na Chebsku. Třiapadesátiletý muž podle policie zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost na kruhovém objezdu a na mokré vozovce narazil do auta, které jelo před ním. 

„Policisté po příjezdu na místo dopravní nehody provedli s oběma řidiči orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, přičemž 53letý řidič z vozidla Škoda nadýchal 2,50 promile alkoholu. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Zkouška druhého řidiče byla negativní,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Negativní vyšel oběma řídičům test na návykové látky.

Způsobená škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun. Muži policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest či zákaz činnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kimi, policie, nehoda, alkohol, okres Cheb, Velká Hleďsebe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nedobrzdil a naboural do auta před sebou. Nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.