Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drzý zloděj kradl v restauraci, ordinaci i v domě, kde ho načapala majitelka

Zloděj se na Chebsku činil několik měsíců a během svého počínání nebyl dvakrát vybíravý. Na lup se vydal do ordinace v Chebu, do restaurace v Aši a v neposlední řadě způsobil škody i majitelům dvou rodinných domů. Jeho drzost neznala mezí. Dokonce prohledával dům i když si ho všimla majitelka.

Dvaačtyřicetiletý lupič začal se svým řáděním už na konci letošního dubna, kdy se dostal do jedné společnosti v Aši. Tam ho zaujala odložená kabelka v neuzamčené šatně, ze které odcizil peníze a stravenky. O tři týdny kradl znovu, tentokrát v budově technických služeb na Chebsku.

„Tam měl proniknout do otevřené kanceláře a z té odcizit mobilní telefon. V polovině května se mu mělo povést vniknout do areálu zdravotnického zařízení na Chebsku a z kuchyňky odcizit ze dvou volně odložených peněženek finanční hotovost. Na začátku června měl vstoupit do lékařského zařízení na Chebsku a po chvíli vniknout do ordinace, kde měl odcizit drobné finanční prostředky. V polovině června měl v restauraci v Aši z volně odloženého batohu vytáhnout peněženku, z té si vzít finanční prostředky, peněženku vrátit zpět a z místa odejít,“ vyjmenovává policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Napilno měl lapka také v první polovině července. Nejprve se přes terasu dostal do rodinného domu v Chebu. Po prohledání objektu si odnesl pánskou příruční tašku a peněženku. O pár dní později se dostal do dalšího domu a opět začal s jeho prohledáváním.

„Po chvíli ho ovšem v kuchyni uviděla majitelka domu a dvaačtyřicetiletý muž na její výzvu odešel. Po cestě ovšem ještě zkoušel otevřít uzavřené dveře do jedné z místností. Krádeže, kterých se dvaačtyřicetiletý muž dopustil od dubna do června, objasnili policisté z obvodního během pár dnů. Pokaždé mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže,“ doplnil mluvčí. Objasnit se policistům podařilo i jeho červencové vloupání do domů v Chebu. Nyní je muž ve vazbě a hrozí mu až tříletý trest.
 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, krádež, policie, zloděj, Cheb, , Chebsko, dům, restaurace, okres Cheb, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drzý zloděj kradl v restauraci, ordinaci i v domě, kde ho načapala majitelka  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.