Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Vlakvedoucí pomohl dopadnout zloděje, svůj lup si počítali při cestě domů

Díky všímavost vlakvedoucího se podařilo policistům dopadnout dvojici zlodějů ještě tentýž den, kdy se vydali krást. Čtyřiatřicetiletá žena s o dva roky starším mužem vnikli do rodinného domu na Karlovarsku v době, kdy jeho majitel spal. Z místa si odnesli stovky tisíc korun.

Rodinný dům v malé obci na Karlovarsku si vyhlédla dvojice zlodějů. Na místo se lapkové vydali v době, kdy byl majitel objektu doma. Jenže spal, a tak si vůbec nevšiml toho, že mu prohledávají celý dům.

„Po prohledání místností měli odcizit téměř 300 tisíc korun a posléze společně z místa odejít. Zpět do svého bydliště měli odjet vlakem, kde si měl obviněný muž přepočítávat odcizené peníze. Toho si všiml vlakvedoucí, který o podezřele chovající dvojici s větším obsahem peněz následně vyrozuměl Policii České republiky,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Právě díky všímavosti vlakvedoucího a toho, že místním policistům byla dvojice dobře známa, se podařilo dvojici i s penězi vypátrat a zadržet. Krást se vydali i přesto, že už byli oba v minulosti za krádeže odsouzeni.

„Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné dvojice do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech je poslal do vazební věznice,“ říká Valtová a zároveň dodává, že pachatelům hrozí až pětiletý trest.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, Karlovy Vary, krádež, zloděj, policie, vazba, Karlovarský kraj, peníze, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakvedoucí pomohl dopadnout zloděje, svůj lup si počítali při cestě domů  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.