Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý řidič havaroval, další dva měli zákaz řízení

Devětadvacetiletý muž nevládl svůj vůz a přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím autem. Nehoda se odehrála v Chebské ulici v Karových Varech, na místě nadýchal řidič 2,6 promile. Neukáznění šoféři zaměstnali strážníky také v následujících dnech, i přes zákaz řízení usedli za volant hned dva muži. Bez řidičáku a pod vlivem havarovala také osmadvacetiletá žena.

Kolem sedmé hodiny večer přejel řidič Škodovky do protisměru, kde naneštěstí zrovna jel další vůz. Po čelním střetu skončili oba řidiči a jeden spolujezdec s lehkým zraněním v nemocnici. Muži nyní hrozí až tříletý trest.

Řídili i přes zákaz

Hlídka policie zastavila v jedné z menších obcí na Chebsku čtyřicetiletého řidiče. Při silniční kontrole, ale zjistili, že má již několik měsíců uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do konce září. S tím si ostatně nelámal hlavu pětapadesátiletý muž z Karlových Varů.

„Lustrací policisté zjistili, že mu byl až do listopadu roku 2022 rozhodnutím Okresního soudu v Sokolově vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Při silniční kontrole se muž dále podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látku amphetamin. Lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. Oběma mužům teď hrozí až dvouletý trest.

Prohřešky nepáchali jen řidiči, na pěkný malér si zadělala i osmadvacetiletá žena, která u obce Čichalov nejprve najela na krajnici, poté ale dostala smyk a skončila v příkopu, kde se převrátila s vozem na střechu. 

„Při dopravní nehodě žena utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Na výzvu policistů se žena podrobila orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,14 promile alkoholu. Následnou lustrací bylo navíc zjištěno, že žena měla usednout za volant i přesto, že nevlastní řidičské oprávnění," dodala mluvčí. Případem se policie nadále zabývá.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, doprava, hasiči, Karlovy Vary, Cheb, nehoda, alkohol, ŠKODA AUTO a.s., okres Cheb, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič havaroval, další dva měli zákaz řízení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.