Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči zažili nejklidnější Silvestr za poslední roky, záchranáři řešili amputovaný prst po výbuchu petardy

Celkem jedenáct událostí řešili hasiči v celém Karlovarském kraji, tedy zhruba o polovinu méně než v loňském roce. Napilno měli také záchranáři, kteří po půlnoci zaznamenali přes třicet volání na tísňovou linku, ve valné většině se jednalo o úrazy, kde svou roli sehrál alkohol.

Během dne vyjížděli hasiči například do průmyslové zóny v Chebu, kde spustila poplach elektronická signalizace, v Karlových Varech asistovali s převozem pacienta a v Mariánských Lázních naopak museli otevřít byt, ve kterém se nacházela nemohoucí osoba. V Jáchymově si jejich přítomnost vyžádala technická závada na plynovém kotli. Dalších šest případů byly požáry.

V průběhu dne hasiči likvidovali požár sazí v komíně v Karlových Varech, na silnici mezi Loktem a Horním Slavkovem začalo za jízdy hořet osobní auto. V Karlových Varech pak začala hořet tráva od zábavní pyrotechniky, odpálená zábavní pyrotechnika dále poškodila zaparkované vozidlo ve Staré Roli. V Ostrově pak po půlnoci hořel odpad v kontejneru a ve Staré Roli kartonové krabice na ulici,“ vyjmenovává mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.  

Všechny požáry se obešly bez větších škod. Záchranná služba zaznamenala po půlnoci přes třicítku výjezdů, téměř polovina se jich týkala úrazů spojených s opilostí. Záchranáři řešili jeden úraz petardou v Karlových Varech, kde došlo k amputaci prstu. Tři ženy byly odvezeny do porodnice s kontrakcemi," řekl mluvčí krajských záchranářů Radek Hes.

Celkově se ale jednalo o jednu z nejklidnějších silvestrovských nocí. To potvrzuje i Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarská krajské nemocnice. Ta na své ambulanci řešila především běžné příjmy pacientů, které postihly srdeční nebo mozkové příhody. Sedm osob jsme ošetřili pod vlivem alkoholu, kde se ale ani v jednom případě nejednalo o těžkou intoxikaci, ale spíše o drobné úrazy hlavy a jednu rozříznutou ruku. Obdobná situace byla i na chirurgické ambulanci v Chebu," dodal mluvčí nemocnice.

Policisté provedli téměr 2200 kontrol

V průběhu posledního dne roku se na linku 158 obrátilo 122 volajících. Mezi nejčastější oznámení patřilo rušení nočního klidu či porušování zákazu vycházení kvůli používání pyrotechniky na veřejných místech. Kromě toho také vyjížděly hlídky k drobným dopravním nehodám nebo krádežím.

„Například na Sokolovsku řešili oznámení muže, kterému měli odcizit v prodejně smíšeného zboží tašku. Po příjezdu policejní hlídka zjistila, že oznamovatel je pod vlivem alkoholu. Policisté na místě provedli šetření a tašku, kterou si nakonec oznamovatel odložil na jiném místě, než myslel, s veškerým obsahem nalezli,“ uvedl jeden z incidentů policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Na Karlovarsku se zase po třetí hodině ráno poprali dva muži. Po příjezdu policistý byl jeden z dvojice stále agresivní, konkrétně devatenáctiletý mladík. Ten na místě nadýchal přes 1,5 promile a ihned putoval na protialkoholní záchytnou stanici.  

„Na Chebsku oznámil před druhou hodinou v noci muž, že před domem je ve vozidle osoba nejspíše v bezvědomí. Policisté se na místo okamžitě vydali a po příjezdu zjistili, že se v osobním automobilu nachází devětačtyřicetiletý muž, který v něm zřejmě vlivem podnapilosti usnul. Muž byl převezen do chebské nemocnice, kde byl následně hospitalizován,“ dodal Kopřiva.

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Ostrov

Štítky přehled, silvestr, IZS, oslavy, Nový rok, Karlovarský kraj, hasiči, záchranáři, zábavní pyrotechnika, alkohol, Karlovy Vary, požár, Cheb, Mariánské Lázně, Jáchymov, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zažili nejklidnější Silvestr za poslední roky, záchranáři řešili amputovaný prst po výbuchu petardy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.