Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič autobusu hledal spadlý telefon a havaroval

Jednapadesátiletý muž z Aše řídil v nočních hodinách autobus značky Karosa. Při vyjíždění z kruhového objezdu v ulici Gustava Geipela v Aši se sehnul pro mobilní telefon, který mu upadl. Protože se nevěnoval řízení, přejel do protisměru, vyjel mimo silnici a narazit do dopravní značky.

„Při střetu naštěstí nebyli v autobusu cestující. Škoda na poničeném autobusu byla odhadnuta na přibližně patnáct tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Po příjezdu policejní hlídky ale vyšlo najevo, že řidič bude mít větší problém, než jen poničený autobus. Když se totiž jednapadesátiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, vyšlo najevo, že řídil pod vlivem alkoholu.

„Výsledek dechové zkoušky byl 2,6 promile alkoholu. Muž se také podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Policisté mu po dopravní nehodě zadrželi řidičský průkaz. Chebští kriminalisté následně řidiče obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal policejní mluvčí s tím, že opilému řidiči autobusu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky autobus, řidič, opilost, poicie, nehoda, vězení, , alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič autobusu hledal spadlý telefon a havaroval  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.