Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bezpečnostní bránu v obchodě zloděj podruhé oklamat nedokázal, tak ji vzteky rozmlátil

Sedmatřicetiletý muž z Aše vyrazil do obchodního domu ve Františkových Lázních, kde chtěl nakupovat bez placení. Poprvé byl úspěšný. Podruhé mu jeho záměr zhatila technika, obsluha prodejny a policie.

„Obviněný sedmatřicetiletý muž přišel v neděli 25. října po osmé hodině ranní do obchodního domu ve Františkových Lázních. Z regálu prodejny vzal nabíječku a holicí strojky, které si uložil do přinesené tašky, se kterou následně prošel přes pokladnu, aniž by za zboží zaplatil,“ popisuje případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Zloděj si odcizené zboží odložil před vstupem do obchodního domu a s prázdnou taškou se do prodejny vypravil krást znovu. Tentokrát si chtěl odnést několik lahví alkoholu, uzeniny či čokoládu.

„Tentokrát ovšem na odcizené věci zareagovala bezpečnostní brána určená k ochraně zboží, která spustila alarm, tím přivolala pracovníky prodejny a následně došlo k uzavření dveří z prodejny. Muž tak nemohl prodejnu opustit, vulgárně nadával obsluze a následně ve vzteku bezpečnostní bránu poničil. Svým jednáním způsobil škodu přibližně 11 tisíc korun,“ pokračuje dále policejní mluvčí,

Na místo byla samozřejmě přivolána policejní hlídka, která muže převezla na policejní stanici. Tam u něj provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Oba testy vyšly s negativním výsledkem.

„Vzhledem k tomu, že se sedmatřicetiletý muž krádeže dopustil již z minulosti, dal policejní komisař podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby. Ten ho akceptoval,“ dodal Jakub Kopřiva s tím, že muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky zloděj, vězení, policie, bezpečnostní brána, Františkovy Lázně, obchodní dům, , Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnostní bránu v obchodě zloděj podruhé oklamat nedokázal, tak ji vzteky rozmlátil  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.