Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gamblerka reklamovala prohrané peníze v bance, tam jí málem uvěřili

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetileté ženy z Nejdku, kterou obvinili ze spáchání přečinu podvodu. Za způsobenou škodu ve výši 160 tisíc korun ji hrozí až pět let vězení.

„Šestadvacetiletá žena nahlásila na pobočce banky, že jí někdo neoprávněně zasáhl do jejího internetového bankovnictví či mobilní aplikace v telefonu a bez jejího souhlasu uskutečnil šest desítek odchozích plateb. Po bance tak požadovala vrácení finančních prostředků s tím, že takové transakce nikdy neověřila ani nepotvrdila,“ popisuje případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Banka původně vyhodnotila její reklamaci jako oprávněnou a finanční prostředky ve výši zhruba 160 000 korun ženě vrátila.

„Poté ale vyšlo najevo, že obviněná peníze sama převedla na herní účet u jedné sázkové kanceláře, kde je poté prohrála na online výherním automatu. Tímto podvodním jednáním měla bance způsobit škodu přibližně 160 tisíc korun, jelikož peníze, které jí byly vráceny po reklamaci, použila pro svou potřebu,“ dodal mluvčí s tím, že v případě prokázání viny hrozí šestadvacetileté ženě trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky peníze, podvod, výherní automat, on-line, banka, Karlovarský kraj, Nejdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gamblerka reklamovala prohrané peníze v bance, tam jí málem uvěřili  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.