Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvojice mužů zpronevěřila 70 miliónů korun

Dva muži měli uzavřít smlouvu o převedení stoprocentního podílu ve společnosti za nepřiměřeně nízkou cenu. Přitom moc dobře věděli, že majetek má daleko vyšší cenu. Tím se dostali do hledáčku policistů z odboru hospodářské kriminality.

Chtěli vyvést majetek jedné ze společnosti, která sídli v Praze. Dvojice mužů v ní byla na pozici jednatelů. Jednačtyřicetiletý a devětapadesátiletý muž měli uzavřít smlouvu o převodu stoprocentního podílu na jinou společnost, a to za cenu ve výši pouhých 100 tisíc.

„Tohoto jednání se měli dopustit i přes vědomí toho, že má nemovitý majetek společnosti daleko vyšší hodnotu. Cena za tak byla zcela nepřiměřená vzhledem ke skutečné tržní hodnotě společnosti. Na úkor poškozené společnosti měli svým jednáním obohatit kupující společnost a způsobit tak škodu v řádech několika desítek milionů korun,“ uvedla mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Podle vyšetřovatelů se jedná o částku přes 70 miliónů korun. Dvojici mužů hrozí v případě prokázání viny až desetiletý trest. Stíháni jsou na svobodě.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky krimi, zpronevěra, podvod, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Přesně tak,příklady politiků motivují...HNUS.

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 00:17Odpovědět

Alex Van

Lide se uci rychle , maji prakticke priklady z vlady parlamenu senatu lobistu exturoru ! Tak se snazi take , O vsem 30 leta praxe ,jim jasne chyby !

Neděle, 2. srpna 2020, 09:51Odpovědět

Dvojice mužů zpronevěřila 70 miliónů korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.