Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Zloději smolaři, oba nachytali přímo při činu

Tihle dva zloději rozhodně nepatří mezi esa ve svém oboru. Jak už říkal český velikán Jára Cimrman: „Co je to za eso přátelé, když se dá chytit.“ Jednoho z mužů načapal majitel auta, který s překvapením hleděl, že si lupič nezdráhal obléct i jeho mikinu. Druhého lapku zase vyrušili kolemjdoucí.

Když se sedmadvacetiletý muž z Karlovarska chystal brzy ráno odjed do práce, ještě nečekal, že ve své služební dodávce nalezne nezvaného hosta. Ten měl mít na sobě navíc jeho mikinu.

„Čtyřiačtyřicetiletý muž se měl vloupat do dodávky a po prohledání interiéru odcizit téměř vše, co našel.  Jeho pozornost upoutalo například oblečení, doklady, autolékárnička a různé nářadí. Svým jednáním způsobil celkovou škodu za bezmála 9 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Pro pachatele to nebylo poprvé, co byl za podobný čin trestán. I proto mu teď hrozí tříletý pobyt ve vězení. Podobně neslavně si počínal i jednatřicetiletý muž ze Sokolova. Ten si v Kynšperku nad Ohří vyhlédl zaparkovaný automobil značky Honda. Z té chtěl demontovat disky s nazutými pneumatikami.

„Ve svém jednání byl však vyrušen kolemjdoucím párem. Demontovaná kola zanechal vedle vozidla a z místa odjel pryč. Odcizit se mu podařilo pouze téměř desítku matic. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchaného ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Valtová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krádež, zloděj, policie, krimi, Jára Cimrman, Karlovarský kraj, Honda, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději smolaři, oba nachytali přímo při činu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.