Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máte malý byt? Objevte tipy, jak na prostorný dětský pokoj

PR článek

Nezáleží na tom, jestli vaše ratolest sotva začala lézt, nebo už chodí do školy. Asi každý rodič se shodne na tom, že v dětském pokoji se hodí každý centimetr prostoru navíc. Inspirujte se nápady, které vašim dětem poskytnou dostatek místa na dovádění, objevování i nerušené snění.

Zařizování dětského pokoje může být někdy oříšek. Děti potřebují mít dostatek prostoru pro velkolepá dobrodružství, rozvíjení dovedností i odpočinek. Lámete si hlavu nad tím, jak dětský pokoj nafouknout? Inspirujte se praktickými tipy, jak do dětského pokoje vměstnat vše potřebné.

Světlé barvy provzdušní i ten nejmenší pokoj

Ze všeho nejdůležitější je, aby se děti v pokoji cítily dobře. O pohodovou atmosféru se v dětském pokoji postarají světlé barvy, roztomilé dekorace a doplňkové osvětlení, jako jsou nástěnná svítidla nebo LED lampiony, které v dětské fantazii zaženou všechna noční strašidla. Snažte se, aby byl dětský pokoj barevně sladěný a harmonický. Divoké barvy a křiklavé vzory na povlečení nebo koberci působí rušivě. Volte proto raději přírodní materiály, odstíny dřeva a barvy vneste do pokojíčku pomocí veselých doplňků a pestrobarevných hraček.

Dejte přednost patrové posteli

Ať už máte doma bandu malých pirátů nebo princeznu, každý potřebuje mít dostatek místa na hraní i učení. Nejjednodušším řešením pro malé pokoje je patrová postel. Pod patrem tak získáte prostor navíc, který můžete využít na psací stůl, skříň nebo třeba dětský bunkr. Abyste získali ještě více místa na hraní, využijte prostor na stěnách. Pověste na ně nástěnné skříňky, police nebo háčky. Získáte tím cenné volné místo a do skříněk zároveň snadno schováte všechny dětské nezbytnosti, které by se jinak válely na podlaze.

Myslete na detaily

V žádném dětském pokojíčku by neměly chybět dekorace, které mu propůjčí hravost a osobitost. Ideální je umístit něco přímo na zeď. Například stírací mapy na zeď umí dětský pokojík nejen ozdobit, ale také rozvíjet vědomosti vašeho dítěte. Do malých pokojů je pak důležité přemýšlet i nad využitím nábytku. Multifunkční kousky vám pomohou využít prostor v pokoji na maximum. Praktické jsou například rostoucí psací stoly, které mají nastavitelnou výšku, několik šuplíků a spoustu polic, do kterých se pohodlně vejdou hračky i školní učebnice.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte malý byt? Objevte tipy, jak na prostorný dětský pokoj  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.