Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet testů dnes opět poklesl, i přesto bylo zachyceno dvanáct nových případů nákazy COVID-19, nikdo ale nezemřel

Nejvíce případů bylo opět na Chebsku. Karlovarsko dnes mělo všechny testy negativní. Vyléčení jsou dnes pouze dva. V karanténě zůstává stále sto osob. Sedm nových nakažených bylo mezi seniory nad 65 let.

Karlovarský kraj má k dnešnímu dni evidováno 248 pozitivních testů na nemoc COVID-19. Od včerejšího dne jich přibylo dvanáct. Celkem bylo provedeno 3 370 testů.

„Tři případy byly zaznamenány v okrese Sokolov a devět v okrese Cheb,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Na Chebsku je celkově 143 nakažených, na Karlovarsku 63 a na Sokolovsku 42 případů koronaviru. Co se týká počtu vyléčených, tak těch je k dnešnímu dni 86. Uvedené číslo je o dvě osoby vyšší, než bylo včera.

„Dnes bylo provedeno a vyhodnoceno pouze 72 testů, což je samozřejmě nižší počet, než v předešlých dvou dnech,“ doplnila mluvčí s tím, že hygienici stále drží v karanténě sto osob. Dnes nebyl poslán do karantény nikdo.

Co se týká věkových skupin, tak čísla zůstávají stejná u nejmladších dvou kategorií, tedy od 0 do 5 let kde stále platí, že jsou pouze dvě nakažené děti a ve věku od 6 do 14 let jich je deset.

„Dva pozitivní testy jsme dnes měli ve věkové kategorii od 15 do 24 let, kde jich je celkově 31. Tři nové případy máme v kategorii od 25 do 64 let, kde jich je celkem 150 a největší nárůst jsme dnes zaznamenali mezi seniory staršími 65 let, kde jich přibylo sedm a celkem jich je 55,“ dodala Michaela Zajíčková.

V Karlovarském kraji jsou dvě odběrová místa v nemocnicích v Karlových Varech a Chebu a na území kraje jezdí dvě odběrové sanitky, jedna zdravotní služby a druhá armády. 

Vedení kraje i hygienici stále vyzývají zejména praktické lékaře, aby na testování posílali co nejvíce lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, okres Cheb, Cheb, Krajská hygienická stanice, Sokolov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet testů dnes opět poklesl, i přesto bylo zachyceno dvanáct nových případů nákazy COVID-19, nikdo ale nezemřel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.