Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedno úmrtí, osm pozitivních a čtyři vyléčení. To je páteční statistika nemoci COVID-19 v Karlovarském kraji

V karanténě stále pobývá 79 osob. I dnes bylo nejvíce pozitivních testů na Chebsku, kde hygienici zaznamenali čtyři nové případy nemoci. Na Karlovarsku i Sokolovsku byly za posledních dvacet čtyři hodin pozitivní dva testy.

Celkem 224 pozitivních testů zaznamenali hygienici v Karlovarském kraji od 26. února do dnešních 17 hodin.

„Nejvíce nakažených je evidováno v okrese Cheb, kde bylo do dnešního dne vyhodnoceno 132 pozitivních testů, což je více než polovina všech případů v našem kraji,“ říká mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Dnes na nemoc COVID-19 zemřel další člověk a nyní je ve statistikách hygieniků uváděno 12 úmrtí v souvislosti s nákazou koronavirem.

„Zároveň stoupá i počet vyléčených. Ty za dnešní den evidujeme čtyři a celkově v Karlovarském kraji můžeme mluvit o padesáti čtyřech vyléčených,“ doplnila mluvčí.

Nejvíce nakažených je mezi dospělými lidmi ve věku od 25 do 64 let, kterých máme 138. V nejrizikovější skupině seniorů nad 65 let je aktuálně evidováno 45 případů nákazy.

„Dva nové případy se dnes objevili u dětí ve věku od 6 do 14 let, kde je aktuálně deset pozitivních. Mezi nejmenšími dětmi od nuly do pěti let máme stále pouze dva případy a mezi mládeží ve věku od 15 do 24 let je pozitivních testů 29,“ uzavřela Michaela Zajíčková.

Hygienici dnes neposlali nikoho do karantény a tak v ní v současné době pobývá 79 osob. Dnes bylo v Karlovarském kraji provedeno a vyhodnoceno 163 testů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, nemoc, COVID-19, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedno úmrtí, osm pozitivních a čtyři vyléčení. To je páteční statistika nemoci COVID-19 v Karlovarském kraji  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.