Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dnešek je v Karlovarském kraji nejtragičtějším dnem pandemie, zemřeli čtyři lidé

Počet pozitivně testovaných dnes stoupl o 14 případů. Je to výsledek i zvýšeného počtu testovaných osob, dnes jich bylo 163. Pět lidí se vyléčilo. Největší nárůst nakažených nemocí COVID-19 je opět na Chebsku, kde jich přibylo deset.

Počet obětí nemoci COVID-19 se dnes v Karlovarském kraji vyšplhal na 10. Dnes podle statistiky Krajské hygienické stanice Karlovy Vary zemřeli čtyři lidé. „Celkem jsme do dnešního dne v kraji zaznamenali 213 případů nákazy koronavirem. Testů už bylo provedeno 2570,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Počet dnes provedených test prudce stoupl. Zdravotníci jich provedli 163, čemuž odpovídá i nárůst počtu nakažených. „Těch testy odhalily dalších čtrnáct z čehož deset případů, bylo zachyceno na Chebsku. Tento okres je od začátku testování nejvíce zasažený,“ doplnila mluvčí s tím, že Chebsko má 125 nemocných, Karlovy Vary 55 a Sokolov 33.

Nákaza byla dnes prokázána i mezi dětmi ve věku od 6 do 14 let, kde byly pozitivní dva testy a celkem jich je 8. Tři pozitivní testy pak byly mezi mládeží ve věku od 15 do 24 let, kde už je 28 nemocných. Nejvíce zasaženou skupinou jsou lidé ve věku od 25 do 64 let, kde hygienici evidují 135 případů. Nakažených seniorů starších 65 let je v kraji 40.

„Počet vyléčených dnes stoupl o pět případů a celkově jich v kraji evidujeme 49,“ dodala Michaela Zajíčková s tím, že v karanténě aktuálně pobývá 75 osob.


Testovací místa zůstavají v areálech Karlovarské krajské nemocnice v Karlových Varech a Chebu a dále jsou k dispozici dvě výjezdové sanity. "Naše už jezdí jen jedna. Druhou výjezdovou sanitu začala dnes zajišťovat armáda," uvedl mluvčí karlovarské záchranné služby Radek Hes.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, okres Cheb, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Karlovarská krajská nemocnice, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešek je v Karlovarském kraji nejtragičtějším dnem pandemie, zemřeli čtyři lidé  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.