Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dlouhodobě hospitalizovaní pacienti v Sokolově a Ostrově mohou využívat tablety ke komunikaci s rodinou

Audiovizuální komunikaci pacientů s jejich blízkými zajistilo vedení nemocnic prostřednictvím tabletů, které získali od mobilního operátora. Na začátku března byl omezen vstup návštěv do všech nemocnic z důvodu snížení rizika šíření nákazy Covid-19 a dlouhodobě hospitalizovaní pacienti přišli o možnost vidět své blízké.

Tablety od mobilního operátora využívají především pacienti sokolovské a ostrovské nemocnice na lůžkách následné péče. Většinou se jedná o seniory, kteří nemají chytré telefony nebo jinou techniku, umožňující vizuální kontakt.

Přitom právě oni potřebují osobní kontakt se svými blízkými nejvíc. Jejich psychická kondice ovlivňuje výsledek léčby a celkový zdravotní stav. Tablety využívají nejen pacienti, ale i personál, který v nemocnicích kvůli karanténním opatřením trvale zůstává.

"Snažíme se našim pacientům co nejvíce zpříjemnit pobyt v nemocnici. Možnost alespoň zprostředkovaně přes techniku vidět své blízké je pro naše pacienty velká vzpruha. Radost z toho má i ošetřující personál," říká generální ředitelka Penta Hospital CZ Barbora Vaculíková.

Komunikace pomocí tabletů již přinesla první nadšené ohlasy. „Jsem důchodkyně a mám jen tlačítkový telefon. Se synem a vnoučaty si voláme, ale už dlouho jsme se neviděli, a to mě mrzí. Dříve za mnou chodili skoro každý den. Volání přes tablet je parádní, po dlouhé době jsem viděla vnoučata a syna. Všichni mi mávali a mě bylo hned veselo,“ říká paní Marie, které je dlouhodobě hospitalizovaná v Nemocnici Sokolov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nemos sokolov

Štítky zdraví, senioři, tablet, Sokolov. Karlovarský kraj, COVID-19, komunikace, pacient, nemocnice, Sokolov, Barbora Vaculíková, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouhodobě hospitalizovaní pacienti v Sokolově a Ostrově mohou využívat tablety ke komunikaci s rodinou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.