Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dnes bylo provedeno 107 testů s pěti pozitivními výsledky, dva lidé se vyléčili a nikdo nezemřel

Krajská hygiena propustila dnes sedm lidí z karantény. Nejvíce nakažených je stále na Chebsku, kde hygienici poukazují na fakt, že se stále jedná o nákazu, která se začala šířit na plese v Mariánských Lázních, kde se nakazilo nejvíce lidí v kraji.

Celkem bylo v Karlovarském kraji provedeno k dnešnímu podvečeru 1976 testů. Nemocí COVID-19 onemocnělo dnesdalší  dítě ve věku 6 až 14 let. Počet nakažených v této věkové kategorii stoupl na šest.

„Dva nakažení zůstávají v nejmladší kategorii od nuly do pěti let. Dvacet nemocných máme ve věku od 15 do 24 let a nejvíce, celkem 114 případů, máme v kategorii od 25 do 64 let,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková s tím, že nakažených seniorů nad 65 let je k dnešnímu dni 35.

Z celkového počtu 1976 testů jich je 177 pozitivních a 1786 negativních. U třinácti testů je stále výsledek nejasný. „Karanténa dnes skončila sedmi lidem. K dnešnímu dni ale stále pobývá v karanténě stále 61 osob,“ dodala mluvčí.

Počet vyléčených opět stoupl a to na číslo 22. Z hlediska pohlaví je mezi nakaženými 87 mužů a 90 žen. Šest osob s nemocí COVID-19 zemřelo. 107 případů nemoci evidují na Chebsku, 50 na Karlovarsku a 20 na Sokolovsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes bylo provedeno 107 testů s pěti pozitivními výsledky, dva lidé se vyléčili a nikdo nezemřel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.