Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V karlovarské nemocnici se do 2. ledna uzavírá část dětského oddělení

V krajské nemocnici v Karlových Varech se dnes odpoledne uzavře lůžková i ambulantní část dětského oddělení. Plánované omezení bude platit do 2. ledna. Důvodem jsou podané výpovědi dětských lékařů z přesčasů, ale i dovolené ke konci roku, informoval ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Josef März.

"Omezení provozu nesouvisí pouze s výpovědmi z přesčasové práce, ale souvisí i s celkovým počtem lékařů na dětském oddělení. Pravidelně o hlavních prázdninách, tak i o vánočních svátcích vždy některá dětská oddělení byla uzavřená i v minulých letech. Letos naši lékaři vyjádřili přání, aby to byly Karlovy Vary," řekl ředitel. Výpovědi z přesčasů podaly v Karlových Varech dvě desítky lékařů.

Lůžkové oddělení včetně ambulance se uzavře v 15:30. Příjem pacientů byl ukončen v pondělí s výjimkou plánovaných zákroků chirurgických a ORL či akutních stavů. Dál v provozu zůstane v Karlových Varech novorozenecká JIP a transportní služby nezralých novorozenců, jako jediného pracoviště v regionu. Ve vybraných dnech bude prodloužená otevírací doba lékařské pohotovostní služby pro děti.

Péči o dětské pacienty v době uzavření karlovarského dětského oddělení pokryjí pracoviště v Nemocnici Cheb či Nemocnice Sokolov. Sokolovská nemocnice, která patří do skupiny Penta Hospitals, je na možný nárůst počtu pacientů na dětském oddělení připravena. Pomoci by na těchto odděleních měli také karlovarští lékaři.

Od ledna by pak v karlovarské nemocnici nemělo být uzavřené žádné oddělení. "Bude záležet na tom, jaká bude finální podoba té dohody, respektive přísunu peněz na navýšení mezd," řekl März.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, nemocnice, děti, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V karlovarské nemocnici se do 2. ledna uzavírá část dětského oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.