Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Nakažených v kraji je osmnáct, za dnešek přibylo pět případů

V Karlovarském kraji stoupá počet nakažených. Hygienici nechávají v karanténě 44 lidí. Rozšiřují se místa, ve kterých se pacienti nakazili. Jedním z nich je i Rusko. Nákaza se objevila v lázeňském zařízení. Čeká se na výsledky 8 testů.

Počet nakažených v Karlových Varech stoupl na osmnáct. Večer to zveřejnila krajská hygienická stanice s tím, že testováno bylo zatím 119 lidí. „Od včerejšího dne máme narůst o pět osob. Nakažených je devět mužů a devět žen,“ uvedla mluvčí hygieny Michaela Zajíčková s tím, že není znám výsledek osmi testů.

Nejvíce nakažených zůstává v Mariánských Lázních, kde je jedenáct případů. Zbylých sedm je v Karlových Varech. „Zatímco do včerejška jsme evidovali místa nákazy z lyžařských pobytů v Rakousku, Německu a plese v Mariánských Lázních, dnes máme jeden případ z Ruska. Ten se objevil v lázeňském zařízení,“ pokračuje Zajíčková s tím, dva další nakažení pobývali v Německu. Jeden na pracovním pobytu v Tirschenreuthu a druhý navštívil město Weiden.

Nejvíce nakažených zůstává ve věku od 25 do 64 let. Vedení kraje opět apeluje na obyvatele, aby byli opatrní a chránili se rouškami a respirátory. Podle hejtmana Petra Kubise by měli samozřejmě respektovat všechna omezení a doporučení, která vydala vláda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, Rusko, Německo, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Mariánské Lázně, Rakousko, Petr Kubis, Tirschenreuth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených v kraji je osmnáct, za dnešek přibylo pět případů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.