Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarská nemocnice má zásobu respirátorů na patnáct dní

V chebské nemocnici vznikla dětská skupina. Děti zaměstnanců nemocnice hlídají vychovatelky domova mládeže. Plánované zákroky se začnou koncem týdne odkládat. Počet nakažených v Karlovarských kraji se zatím nezvýšil.

Vedení Karlovarské krajské nemocnice intenzivně jedná o dodávkách ochranných pomůcek jak se státem, tak s dalšími dodavateli. „Máme minimální potřebné množství. Potřebujeme ho navýšit. Dnes jsme obdrželi alespoň zásilku respirátorů od státu, které nám vydrží na 15 dní,“ říká mluvčí nemocnice Vladislav Podracký.

Po uzavření mateřských školek v Chebu vznikla v tamní nemocnici dětská skupina, o kterou se starají pracovnice domova mládeže. „Pomáhají s hlídáním přibližně čtrnácti dětí zaměstnanců a v případě potřeby máme už i zájemce o pomoc z řad studentek Středních zdravotnické školy v Karlových Varech a Chebu,“ pokračuje mluvčí s tím, že dětská skupina bude zítra otevřena i v karlovarské nemocnici.

Co se týká plánovaných zákroků, tak ty zatím v krajské nemocnici odkládány nejsou. „V rámci probíhajících organizačních opatření s tím ale počítáme pravděpodobně již v závěru tohoto týdne,“ dodal Vladislav Podracký.

Podle mluvčí Karlovarské hygienické stanice se zatím počet nakažených v Karlovarském kraji nezvýšil. "Stále zůstává počet devět. Výsledky dalších testů budou v podvečer," uvedla mluvčí hygieny Michaela Zajíčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, karanténa, nemocnice, Karlovarská krajská nemocnice, Cheb, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská nemocnice má zásobu respirátorů na patnáct dní  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.