Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarský kraj opět pomůže se zařízením ordinací pro chybějící lékaře, poskytne na ně 1,8 milionu korun

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila podporu dalším nově vznikajícím ordinacím. Města Karlovy Vary a Horní Slavkov si mezi sebou rozdělí necelých 1,8 milionu korun. O poskytnutí finančních prostředků z dotačního programu, který má za cíl přilákat do regionu chybějící lékaře, bude rozhodovat ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém dalším zasedání.

„Karlovarský kraj trápí dlouhodobě nedostatek lékařů primární péče a právě vypisovaný dotační program je jednou z cest, jak je namotivovat k tomu, aby si v našem regionu otevřeli či převzali ordinaci. V současné době máme v rozpočtu kraje na tyto účely vyčleněny tři miliony korun, přičemž žádosti, o nichž jsme tentokrát rozhodovali, dosáhly částky necelých 1,8 milionu korun. Stále tedy máme ještě volné prostředky ve výši 1,2 milionu korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

V případě Karlových Varů budou peníze využity na pořízení odborného přístrojového vybavení do nové zubní ordinace. Konkrétně se bude jednat o digitální skener a počítačovou tomografii. Horní Slavkov pak zažádal o dotaci v souvislosti s odkoupením lékařské ordinace po praktickém lékaři pro dospělé, který zde ukončil svou činnost. O ordinaci projevila zájem společnost Ambulance Penta, která chce v bývalém hornickém městě zachovat dostupnost zdravotní péče.

Prostředky z dotačního programu na podporu vzniku ordinací všeobecných praktických lékařů a praktických lékařů pro děti a dorost/pediatrie, zubních lékařů a gynekologů již v minulosti využila i další města z regionu. Dotace čerpaly například Mariánské Lázně, Bečov nad Teplou, Jáchymov, Teplá, Bochov či Nová Role. Veškeré potřebné informace o dotačním titulu najdete na webových stránkách Karlovarského kraje v záložce „Úřední deska“ v sekci „Programy Karlovarského kraje“.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ordinace, chybějící lékaři, zařízení ordinace, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj opět pomůže se zařízením ordinací pro chybějící lékaře, poskytne na ně 1,8 milionu korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.