Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na infekčním oddělení karlovarské nemocnice je připraveno dvacet lůžek pro nemocné koronavirem

Dalších deset až patnáct lůžek dokáže personál rychle přidat. V současné době v nemocnici neleží nikdo nemocný ani v karanténě. Vážné případy budou převáženy do Prahy na Bulovku.

Karlovarská krajská nemocnice je na rozšíření nákazy koronavirem připravena. V současné době je vyčleněno dvacet lůžek, na které by byli nemocní umístěni. „Tři lidé, kteří zde leželi v karanténě, byli včera propuštěni domu. Nyní je tedy tato část oddělní prázdná,“ uvedl ředitel zdravotního úseku Josef Mašek.

Ten dále uvedl, že pokud by byl do nemocnice přivezen pacient s těžším průběhem onemocnění, byl by velmi pravděpodobně převezen do Prahy na Bulovku. „Pokud by ale byl nárůst pacientů rychlý, dokážeme zřídit ještě dalších patnáct lůžek. Prostory máme připraveny, zajišťovali bychom pouze lůžka a věci s tím související,“ pokračoval ředitel.

Nemocnice má zatím i dostatek ochranných pomůcek. Brzy se ale začne potýkat s jejich nedostatkem, a to hlavně v případě ústenek. Ty by společně s dalšími ochrannými pomůckami měl začít distribuovat krajský úřad, který je má dostat od ministerstva zdravotnictví. 

„Snažíme se samozřejmě nakupovat tyto pomůcky i vedle tohoto příslibu, protože například ústenky používáme na většině oddělení a sálech. Podařilo se nám jich nyní objednat 50 tisíc,“ dodal Josef Mašek s tím, že nemocnice zatím nemá na žádném oddělení ani personální problémy. „Vše se ale vyvíjí a situaci sledujeme. Každý den rozhodujeme, co jak bude dál,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Štítky koronavir, nemocnice, Karlovarský kraj, opatření, nákaza, Karlovarská krajská nemocnice, Nemocnice Na Bulovce, Praha, Josef Mašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na infekčním oddělení karlovarské nemocnice je připraveno dvacet lůžek pro nemocné koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.