Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Sokolov chce přilákat nové lékaře moderním zdravotnickým zařízením

Sokolov chce do města přilákat nové zdravotníky moderním zdravotnickým zařízením. Vybudovat ho chce v budově bývalé hygienické stanice v centru města. V nových ordinacích by mohli najít místo praktičtí lékaři, zubaři či ambulantní specialisté. Město nyní připravuje stavební úpravy objektu, zároveň shání nové zdravotníky.

„Chodí nám stížnosti, že lidé nejsou schopni sehnat stomatologa i praktického lékaře. Vyžádal jsem si od Karlovarského kraje komplexní přehled lékařů v našem městě, ať jsou to praktici či odborní lékaři. Zajímal nás také věkový průměr lékařů," řekl starosta Petr Kubis (ANO). Kvůli vysokému věku daleko přesahujícímu 65 let odchází mnoho lékařů v regionu do důchodu. Jejich ordinace často zůstávají prázdné.

Sokolov o záměru jedná s Karlovarským krajem, pojišťovnami i se společností Penta Hospitals, která ve městě provozuje nemocnici. Radnice už má podle starosty příslib několika lékařů, kteří by v nových ordinacích mohli pracovat. V plánu je využít také dotační programy, které nabízejí kraj i město na zajištění primární péče v regionu. Přispět mohou na vybavení ordinací, zajištění lékařské i zubní pohotovosti či na atestaci začínajících lékařů.

Několikapatrovou budovu odkoupila radnice loni od státu. Je v dobrém technickém stavu, nevyžaduje náročnou rekonstrukci. V plánu je opravit rozvody, výtah či venkovní schodiště. Objekt bude po úpravách bezbariérový. Počítá se v něm i s rentgenem či lékárnou.

Stavební práce rozložilo město do několika etap. Na první část, která se bude týkat dvou pater, vyhlásilo výběrové řízení na projekční práce. Ve dvou patrech by mělo vzniknout až deset ordinací. S rekonstrukcí chce město začít ještě letos. Na zahájení má připravených 30 milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky práva, stavby, lékaři, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce přilákat nové lékaře moderním zdravotnickým zařízením  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.