Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet rodičů, kteří zůstali doma s dětmi, neohrozí chod nemocnic a dalších zařízení

Neúčast dětí ve vyučování zatím v Karlovarském kraji nezpůsobí výpadky v práci zdravotnických či sociálních zařízení, ani složek IZS. Vyplynulo to z mimořádného jednání Bezpečnostní rady Karlovarského kraje. Tu svolal hejtman Petr Kubis.

I když řada rodičů zaměstnaných v nemocnicích a dalších organizacích bude muset zůstat s dětmi doma, provoz ve zdravotnických zařízeních to zatím neovlivní. Po mimořádném jednání Bezpečnostní rady Karlovarského kraje to potvrdil hejtman Petr Kubis.

„Řešili jsme dopady mimořádných opatření ministerstva zdravotnictví, která se týkala zjednodušeně řečeno zavření škol a zrušení veřejných akcí s účastí více než 100 osob. Provoz nemocnic a dalších organizací zatím omezovat nemusíme. Chtěl bych tedy uklidnit občany, že vedení nemocnic i přes dočasné snížení počtu zdravotníků zajistí potřebný chod zdravotnických zařízení, totéž platí i pro sociální služby,“ uvedl Petr Kubis.

Kraj také očekává závoz ochranných prostředků od ministerstva zdravotnictví, které se budou centrálně skladovat v prostorách krajského úřadu. „Zatímco stát bude napřímo zásobovat fakultní nemocnice, infekční oddělení všech, tedy i regionálních nemocnic, hygienické stanice a Státní zdravotní ústav, my budeme dodávky distribuovat Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje, na oddělení akutní lůžkové péče nemocnic, praktikům, zubařům, ambulantním specialistům, do zařízení následné péče a poskytovatelům sociálních služeb,“ upřesnil krajský radní Jan Bureš.

První den činnosti má za sebou také nově vytvořená odběrová skupina, která ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Karlovarského kraje vyjíždí k provedení domácích odběrů u pacientů s podezřením na nákazu koronavirem. Odběrové skupiny jsou v pohotovosti denně od 7 do 19 hodin.

„Obracím se na všechny naše obyvatele s prosbou, aby byli na sebe opatrní, dodržovali hygienická doporučení týkající se například mytí rukou či pohybu na veřejnosti. Udělejme všechno pro to, abychom snížili riziko nákazy na území kraje na minimum,“ dodal hejtman Petr Kubis.

Další jednání Bezpečnostní rady kraje se podle něj uskuteční 19. března 2020, do té doby bude vedení kraje jednat podle aktuální situace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kkn

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, nemocnice, Petr Kubis, rada, Krajská hygienická stanice, Jan Bureš, Státní zdravotní ústav, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet rodičů, kteří zůstali doma s dětmi, neohrozí chod nemocnic a dalších zařízení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.