Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyřicátníci, připravte se. V pondělí se pro vás otevře registrace na očkování

Občané starší 40 let se budou moci od pondělí registrovat na očkování proti covid-19. Registrace se jim otevře od půlnoci z neděle na pondělí v centrálním rezervačním systému. Čtyřicátníci se podle slov Jany Pavlíkové, mluvčí Karlovarského kraje, připojí ke skupinám obyvatel 80+, 70+, 65+, 60+, 55+, 50+ a 45+, dále ke zdravotníkům, chronicky nemocným pacientům, pracovníkům kritické infrastruktury, sociálních služeb, k vyučujícím z vysokých škol a lidem pečujícím o blízkou osobu.

„Samotný proces očkování od příchodu do očkovacího centra až po odchod domů probíhá ve všech našich očkovacích centrech hladce a bez problémů, zájemci o vakcinaci se nemají čeho obávat. V očkování pokračuje i většina praktických lékařů v kraji. Díky tomu máme v regionu k dnešnímu dni už více než 110 tisíc podaných vakcín,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Zájemci o očkování starší čtyřicet let se budou moci registrovat elektronicky v centrálním rezervačním systému kde jim bude rezervován termín a místo provedení očkování. Karlovarský kraj pomáhá v registraci na očkování lidem, kteří ne vždy mají přístup k internetu a potřebnou uživatelskou zkušenost.

„I nadále proto kraj nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s touto registrací. Asistenční linka má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je od pondělí do neděle (včetně svátků) od 9 do 15 hodin. Volat je ale také možné státní linku 1221,“ doplňuje Jana Pavlíková s tím, že o možnosti očkování se lidé mohou ale také informovat u svého praktického lékaře, pokud se do vakcinace zapojil. Další informace týkající se očkování jsou uvedeny na webových stránkách Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kkn

Štítky očkování. starší 40 let. věkové kategorie, Karlovarský kraj, covid-19, očkování, Jana Pavlíková, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřicátníci, připravte se. V pondělí se pro vás otevře registrace na očkování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.