Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Počet zemřelých s nemocí covid-19 překročil v kraji tisícovku

Ačkoliv je pandemie koronaviru v Karlovarském kraji již řadu týdnů na ústupu, byl uplynulý týden jeden z nejhorších v počtu zemřelých v souvislosti s touto nemocí. Počet nakažených opět lehce klesl a v následujících dnech se očekává větší příděl očkovacích vakcín.

„Aktuálně máme v kraji 764 lidí nakažených nemocí covid-19. Nejméně je to na Chebsku, kde je momentálně 155 nemocných, na Sokolovsku jich je 263 a na Karlovarsku 346,“ uvádí Michaela Zajíčková, mluvčí krajské hygienické stanice.

Ve srovnání s čísly v předminulém týdnu došlu za posledních sedm dní v Karlovarském kraji k poklesu počtu nakažených o 215 případů. Podstatně ale narostl počet zemřelých a to o 66 případů. Celkově už v nejmenším kraji České republiky zemřelo v souvislosti s koronavirem 1053 lidí.

„Na Chebsku zemřelo už 416 osob, na Sokolovsku 304 a na Karlovarsku 333. V posledních dnech toto číslo opět narostlo, i když se situace v kraji delší dobu zlepšuje, počet zemřelých byl v minulých dnech velmi vysoký,“ dodala mluvčí hygieny.

Během víkendu se ale tradičně málo testovalo a v neděli bylo odebráno a vyhodnoceno pouze 33 testů. Celkem jich v Karlovarském kraji hygienici provedli už 139 633. Celkový počet nakažených od začátku pandemie je 44 440 lidí s tím, že 42 623 se již z této nemoci vyléčilo.

V Karlovarském kraji samozřejmě pokračuje povinné testování ve školách i firmách. Co se týká očkování, tak je avizováno opět další navýšení vakcín společnost Pfizer, kterých by mělo do kraje přicházet 7700 dávek týdně. „Měla by být opět spuštěna dodávka vakcíny Moderna a v malém množství i Astra Zeneca. S tou se nyní očkuje minimálně, protože si necháváme látku pro aplikace druhých dávek. Jinak máme naočkovány všechny pedagogy, kteří měli zájem a byli registrováni. Stále očkujeme pracovníky z kritické infrastruktury a samozřejmě v celém kraji jsou očkováni zástupci věkových skupin dle vládní strategie,“ sdělil Josef März (nez.), uvolněný krajský zastupitel pro oblast zdravotnictví.

V Karlovarském kraji se také dnes na základě velmi příznivé epidemiologické situace otevřely mateřské školky.

Ohodnoť článek

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, očkování, nemoc, COVID-19, vakcína, pandemie covidu-19, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Česko, Josef März

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet zemřelých s nemocí covid-19 překročil v kraji tisícovku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.