Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Úřady v Karlovarském kraji se připravují na testování zaměstnanců

Úřady v Karlovarském kraji se připravují na plošné testování svých zaměstnanců. Začíná totiž platit povinné testování pro úřady s 50 a více pracovníky. Karlovarský krajský úřad má antigenní testovací sady objednané, magistrát Karlových Varů už první testy obdržel. S testováním chtějí začít od příštího týdne.

"Krajský úřad, který má 362 zaměstnanců, by měl dostat objednané testy tento týden. S pravidelnými odběry chceme začít příští týden. Zároveň jsme v kontaktu s dalšími dodavateli testů pro případ, že by objednávka nedorazila včas," uvedla Martina Vránová, ředitelka Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Testování se bude týkat pouze úředníků docházejících do zaměstnání. Část jich totiž nyní pracuje z domova.

"Další variantou je možnost, že využijeme nabídky společnosti, která poskytuje pracovní a praktické lékařství a nabídla provedení testů včetně jejich zajištění, o tom nyní jednáme. Snažíme se vše udělat tak, abychom našimi zaměstnanci nezatěžovali veřejná odběrová místa v kraji, ani zdravotnická zařízení," doplnila Martina Vránová.

Na testování se připravuje i karlovarský magistrát. "Testy už jsme přivezli a předpokládám, že bychom měli od příštího týdne začít testovat," řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) a dodala: "Zatím jsme nakoupili asi tisíc testů a část z nich jsme poskytli městské policii."

Povinné testování platí i pro příspěvkové organizace města a všechny své řidiče testuje i Dopravní podnik Karlovy Vary.  Testování zaměstnanců Správy lázeňských parků si zajišťuje vedení společnosti vlastní cestou a v Městském zařízení sociálních služeb se zaměstnanci testují již delší dobu.

V Karlovarském kraji jsou stávající odběrová místa kvůli povinnému testování momentálně přetížená. Využívají je ve velkém počtu zaměstnanci firem a podniků, u kterých zaměstnavatel nezajistil vlastní testy. Do testování zaměstnanců v kraji se zapojí také mobilní odběrové týmy z firmy Nemos Ambulance. Zájem podniků o provedení odběrů je v kraji velký.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, správa, testování, Karlovarský kraj, krajský úřad, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Správa lázeňských parků, Dopravní podnik Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřady v Karlovarském kraji se připravují na testování zaměstnanců  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.