Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Očkování proti covid-19 se přesouvá do KV Arény, otvírá se první velkokapacitní centrum

Karlovarský kraj přesune od pondělí 1. března očkovací místo z karlovarské nemocnice do KV Arény. Bude se jednat o spuštění provozu prvního z plánovaných tří velkokapacitních center, která mají být v kraji otevřena zhruba do konce letošního roku.

„Otevřením očkovacího centra plníme další krok, který jsme si stanovili v naší krajské očkovací strategii. Současná situace v regionu ohledně přetížených nemocnic je stále velmi vážná, proto bychom byli rádi, kdyby bylo zájemců o očkování co nejvíce. Potvrzuje se, že díky očkování zdravotníků v první prioritní skupině podstatně stoupla jejich odolnost vůči nákaze COVID-19 a byl bych moc rád, kdyby to tak zafungovalo i u ostatních očkovaných,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

S otevřením KV Arény pro očkování souvisí i uzavření očkovacího místa v Nemocnici Karlovy Vary a tedy i převedení všech dosavadních rezervací především seniorů 80+.

„Seniorům, kteří mají registraci či rezervaci na očkování do karlovarské nemocnice, přijdou sms zprávy do mobilních telefonů, kde jim bude oznámena změna místa a času očkování z Nemocnice Karlovy Vary do KV Arény. Zároveň je v příštím týdnu budou kontaktovat operátorky asistenční linky 800 600 444, které je na změnu upozorní,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

V očkovacím centru v KV Aréně bude připravena čekárna až pro 85 lidí. Příchozí se postupně nechají očkovat u 4 stanovišť. „V očkovacím centru budou dva lékaři, kteří zběžně zjistí aktuální zdravotní stav očkovaného, čtyři administrativní pracovníci pro vyřízení nezbytných formalit a čtyři zdravotníci, kteří provedou samotné očkování. K výbavě očkovacího centra samozřejmě patří nezbytná IT technika a mrazicí box pro uchovávání některých typů vakcín,“ popsal Josef März (VOK), uvolněný zastupitel Karlovarského kraje pro zdravotnictví.

Objednaní zájemci o očkování s sebou musí mít osobní doklady a vyplněný informovaný souhlas se zdravotním výkonem, který je buď ke stažení na krajském očkovacím webu, nebo bude i přímo na místě.

„Po otevření očkovacího centra v KV Aréně bude následovat otevření podobného centra v Sokolově a v Kulturním centru Svoboda v Chebu. Děkuji městu Karlovy Vary za poskytnutí zázemí KV Arény pro vznik centra, zástupcům hasičského záchranného sboru za přípravu prostor, zdravotníkům a dobrovolníkům za zajištění provozu,“ dodal hejtman.

Očkovací centrum v KV Aréně bude v provozu od pondělí do pátku od 14 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 14 hodin. Závisí to ale na dostatečných dodávkách vakcín od státu a na zájmu obyvatel kraje.

„Celý provoz očkovacího centra je vymyšlen tak, aby neomezoval chod KV Arény. To znamená, že budeme schopni jeho provoz zajistit i v případě, že budou na extraligový hokej chodit diváci, což je v současné době zakázáno," uvedl Roman Rokůsek, jednatel KV Arény.

Na začátku března se kromě lidí starších 80 let budou moci do centrálního rezervačního systému na očkování registrovat také občané 70+.

„Systém se na začátku března otevře rovněž pro pedagogy, kteří od ministerstva školství dostanou unikátní přístupové kódy pro registraci,“ uzavřela mluvčí krajského úřadu.  

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky očkování, covid-19, Karlovy Vary, KV Arena, Karlovarský kraj, senioři, Karlovarská krajská nemocnice, očkovací centrum, zdravotnický pracovník, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Josef März, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování proti covid-19 se přesouvá do KV Arény, otvírá se první velkokapacitní centrum  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.