Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počty nakažených nemocí covid-19 v kraji neklesají, situace se zhoršuje na Karlovarsku

Karlovarský kraj patří už delší dobu k velmi výrazně zasaženým nákazou koronavirem. Nemocnice jsou přeplněné a počty nemocných neklesají. Dva ze tří okresů jsou již jedenáct dní uzavřené, ale epidemie neustupuje. Čísla v okresech Sokolov a Cheb sice již tolik nerostou, situace je ale stále vážná.

„Aktuálně máme v našem kraji 6 703 nemocných lidí covid-19. Nejvíce je to na Karlovarsku, které jako jediné z kraje není uzavřené. Na Karlovarsku máme aktuálně 2300 případů, na Sokolovsku 2 270 a na Chebsku 2133,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

V uplynulém týdnu ale v Karlovarském kraji opět prudce stoupl počet úmrtí. Těch hygienici za uplynulých sedm dní museli do statistik připsat 73. Celkem tak v Karlovarském kraji v souvislosti s epidemií zemřelo 535 lidí. Tato smutná čísla se ale podle oborníků budou i nadále zvyšovat. Řešením by podle hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka (STAN) bylo jednak daleko zodpovědnější chování obyvatel kraje, rychlejší očkování a také testování.

„Jsme připraveni rychleji testovat a to zejména v postižených okresech, ale stále nemáme dostatek vakcín. A to jsme žádali o navýšení dávek vzhledem k šíření epidemie v okresech Sokolov a Cheb,“ uvedl Petr Kulhánek.

Ten si zatím netroufá hodnotit, zda uzávěra okresů Sokolov a Cheb byla efektivní. Poukazuje ale na to, že se čísla mírně zlepšila. „O uzávěře Karlových Varů, kde čísla nyní rostou, zatím nemáme žádné informace, o tom rozhoduje krajská hygienická stanice. Každopádně je ale třeba, aby se lidé začali chovat zodpovědně a začali dodržovat vládní nařízení,“ dodal hejtman.

V Karlovarském kraji se dnes otevřelo sedmé očkovací centrum a to konkrétně v Mariánských Lázních. „Sídlí v Lázeňském hotelu Butterfly a začne se tam očkovat zdravotnický personál. Ve středu 24. 2. pak očkovací místo zahájí vakcinaci veřejnosti, tedy seniorů 80+,“ doplnila mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

V kraji od minulého týdne působí i mobilní testovací týmy hasičů a armády ČR, kteří testují na hraničním přechodu Pomezí a v menších firmách do padesáti zaměstnanců. Stále ale trvá uzávěra okresů Sokolov a Cheb.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, očkování, Mariánské Lázně, COVID-19, Cheb, Sokolov, epidemie, Krajská hygienická stanice, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, okres Sokolov, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počty nakažených nemocí covid-19 v kraji neklesají, situace se zhoršuje na Karlovarsku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.