Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vedení kraje žádá o navýšení počtu vakcín proti koronaviru

V Karlovarském kraji se zatím očkuje na třech místech. Očkovací centra jsou v nemocnicích v Karlových Varech, Sokolově a Chebu. Zájemců z řad prioritních skupin eviduje kraj přes tři tisíce.

„Naší snahou je ochránit nejdříve ty, kteří jsou vystaveni přímému riziku nákazy koronavirem a bez jejichž pomoci bychom těžko zajišťovali péči o nemocné. Karlovarský kraj má pro další postup vypracovanou vakcinační strategii, která vychází z té národní a bude mimo jiné určovat pořadí očkování pro další prioritní skupiny,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (KOA) a dodal, že vakcinační strategii představí kraj veřejnosti v úterý 19. ledna.     

V Karlovarském kraji začalo očkování v pondělí 4. ledna. První týden prokázal, že dosavadní kapacity očkovacích míst jsou dostatečné, dokonce vykazovaly i určitou rezervu. Systém proto bude zachován také pro nadcházející týdny. V současné chvíli je evidováno 3100 zájemců o očkování z řad prioritních skupin.

„V prvním týdnu byla v očkovacích centrech v Sokolově, Chebu a Karlových Varech podána vakcína 1225 osobám. V tomto týdnu pokračuje očkování zdravotníků z nemocnic, ale zahajujeme také vakcinaci v pobytových sociálních službách. Snažíme se zahrnout co nejdříve také obvodní lékaře a ambulantní specialisty. Dalšími prioritními skupinami jsou učitelé v mateřských školách,“ doplnil uvolněný krajský zastupitel pro oblast zdravotnictví Josef März (VOK).    

Do regionu by měly další vakcíny dorazit zhruba za čtrnáct dní. „Karlovarský kraj žádá o navýšení počtu dávek vakcín. V regionu by mělo vzniknout devět stabilních očkovacích míst a k dispozici bude také mobilní a výjezdový tým. Hejtman Petr Kulhánek potvrdil, že jedno z vysokokapacitních míst pro vakcinaci vznikne v karlovarské KV Aréně,“ uzavřela Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KKN

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, očkování, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Petr Kulhánek, vakcína, Josef März, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení kraje žádá o navýšení počtu vakcín proti koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.