Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet lidí nemocných covid-19 přesáhl v Karlovarském kraji opět dva tisíce

Počet nemocných osob rostl na západě Čech v minulých dnech podobným tempem jako v celé republice. Pozitivní zprávou je, že za uplynulých sedm dní zemřeli podle hygieniků v našem kraji pouze tři lidé v souvislosti s nákazou koronavirem. Dnes by i v nejmenším kraji České republiky mělo začít očkování. První vakcíny dostanou zdravotníci a záchranáři.

„Ke včerejšímu večeru evidujeme v Karlovarském kraji 2018 nemocných lidí covid-19. V okrese Karlovy Vary jich je 786, v okrese Sokolov 696 a v okrese Cheb 536,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Počet zemřelým v souvislosti s nákazou koronavirem je aktuálně 258 osob. Na Chebsku v uplynulém týdnu nikdo nezemřel. Dva lidé zemřeli v okrese Karlovy Vary a jeden v okrese Sokolov. „Počty zemřelých v našem regionu za posledních čtrnáct dní nerostou tak jako v předešlých týdnech. Z celkových 258 lidí jich od jara zemřelo 98 na Chebsku, 57 na Sokolovsku a 103 na Karlovarsku,“ pokračovala mluvčí.

Hygienici od začátku pandemie provedli v našem kraji 65 637 testů, ze kterých bylo 13 587 pozitivních.  „Za posledních dvacet čtyři hodin se ale testovalo málo. Během neděle bylo odebráno a vyhodnoceno pouze 86 testů,“ dodala Michaela Zajíčková s tím, že podle statistik se v našem kraji z nemoci covid-19 vyléčilo už 11311 obyvatel.

Dnes by měl Karlovarský kraj obdržet prvních 975 dávek vakcíny proti koronaviru. Jako první budou podle uvolněného krajského zastupitele pro oblast zdravotnictví Josefa Märze (VOK) očkováni zdravotníci, zaměstnanci pobytových sociálních služeb a složek Integrovaného záchranného systému.

„Prioritní je pro nás v tuto chvíli zajistit akutní zdravotní péči v nemocnicích na území regionu, činnost záchranářů a dalších složek IZS, pracovníků v zařízeních následné péče, v domovech pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Proto budeme v Karlovarském kraji v první fázi očkovat právě zájemce z těchto profesí. Platí to i pro praktické lékaře a ambulantní specialisty,“ vysvětlil Josef März.

Očkovací centra budou v karlovarské, sokolovské a chebské nemocnici. Očkování zájemců z řad veřejnosti by mělo začít na jaře. Jako reálný termín je zmiňován měsíc březen.

„Jakmile budou známy všechny potřebné informace ohledně očkování veřejnosti, budou k dispozici u praktických lékařů, lidé je najdou na stránkách Karlovarského kraje, Karlovarské krajské nemocnice, Nemocnice Sokolov i na sociálních sítích,“ dodala Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, očkování, COVID-19, Česko, Karlovy Vary, Sokolov, Josef März, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, Cheb, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet lidí nemocných covid-19 přesáhl v Karlovarském kraji opět dva tisíce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.