Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet lidí nemocných Covid-19 klesá ve všech třech okresech

Nejhorší situace je a Sokolovsku, kde je aktuálně nejvyšší počet nemocných. Nejvíce lidí ale v souvislosti s nákazou koronavirem zemřelo v uplynulém týdnu v okrese Karlovy Vary. I v tomto týdnu se našlo mnoho těch, kteří svým darem poděkovali zdravotníkům za nasazení v boji s epidemií.

„Aktuálně v Karlovarském kraji evidujeme 1768 nakažených Covid-19. To je zhruba o sedm set případů méně, než před týdnem. Nejvíce aktuálně nakažených je na Sokolovsku a to 695 osob, v okrese Karlovy Vary je to 653 a na Chebsku je pozitivních 420 osob,“ sdělila mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Co se týká počtu úmrtí v souvislosti s nemocí Covid-19, tak v našem kraji již zemřelo 187 lidí. Za poslední týden jich nejvíce bylo v okrese Karlovy Vary a to 15. Celkem už v tomto okrese zemřelo 61 nakažených. „V okrese Sokolov máme evidováno 45 úmrtí z čehož za poslední týden je to pět osob a na Chebsku za poslední týden zemřeli čtyři lidé a celkem jich je 81,“ dodává mluvčí hygieny.

Celkem se během pandemie v Karlovarském kraji nakazilo již 9789 lidí. Vyléčilo se 7834 osob a testů bylo celkem provedeno 52 441. Za posledních 24 hodin jich bylo odebráno a vyhodnoceno 253.

A na závěr opět dobrá zpráva. I v tomto týdnu se našlo mnoho dárců, kteří se snaží ulehčit lékařům, sestřičkám a dalšímu zdravotnickému i nezdravotnickému personálu složitou situaci při řešení epidemie koronaviru.

„V uplynulých dnech se tak na naši krajskou nemocnici obrátila řada dalších jednotlivců i firem s nabídkou pomoci. Není vlastně důležité, zda tato nabídka byla formou balených vod, vitamínů, sladkostí pro zlepšení nálady a doplnění energie, nebo drobností pro děti které chodí na PCR testy. Důležitá je pro nás hlavně symbolika. Gesto solidarity. Vyjádření, že v tom nejsme sami. Víra, že to společně zvládneme, a že se za pár měsíců vrátí naše životy do běžných kolejí a na dnešní dobu budeme už jen s úlevou vzpomínat,“ děkují karlovarští zdravotníci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com a KKN

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, Karlovy Vary, okres Sokolov, okres Cheb, Krajská hygienická stanice, pandemie covidu-19, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet lidí nemocných Covid-19 klesá ve všech třech okresech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.