Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarská krajská nemocnice poslala videovzkaz všem "hrdinům" ze Staromáku

Vedení Karlovarské krajské nemocnice nenechala v klidu nedělní demonstrace fotbalových chuligánů, odpíračů roušek a dalších vládních opatřeních na pražském Staroměstském náměstí. Všem účastníkům poslali zdravotníci videovzkaz.

„Použité záběry byly pořízeny dnes, v pondělí 19. října 2020 ráno, na anesteziologicko-resuscitačním oddělení Karlovarské krajské nemocnice. Ukazují jen nepatrný zlomek toho, co naši lékaři a sestry v současné situaci prožívají každý den. Toho, co podle některých z vás vlastně vůbec neexistuje...,“ vzkazují zdravotnici do celé země.

VIDEO NAJDETE ZDE: Vzkaz z první linie

V Karlovarské krajské nemocnici jsou zaplněna lůžka intenzivní péče z 90 % a hejtman kraje Petr Kubis (ANO) označuje situaci za vážnou. Do kraje včera přijela na pomoc armáda. Vojáci zatím budou pomáhat ve dvou covid centrech v Nejdku a Mariánských Lázních, kde jsou hospitalizovaní lidé s méně závažným průběhem nemoci covid-19.

„Situaci komunikujeme na úrovni kraje s nemocnicemi, na úrovni státu a v kontaktu jsme i se zástupci Saska a Bavorska, kteří nám přislíbili pomoc,“ sdělil hejtman Karlovarského kraje s tím, že tato pomoc se nyní komunikuje rovněž na vládní úrovni a řeší se hlavně problematika úhrad pojišťoven.  „Osobně si myslím, že by v této chvíli měly jít peníze stranou, ale uvidíme,“ dodal hejtman.

Kraj v minulých dnech rovněž zveřejnil výzvu pro zdravotníky, kde žádal jejich pomoc. Na výzvu reagovalo již šest sester. „Jsou to ale sestry, které nemají specializaci na intenzivní péči, proto je rovněž využijeme ve zmiňovaných covid centrech,“ doplnil hejtman s tím, že na jednotkách intenzivní péče budou pomáhat i pracovníci Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.

Aktuálně je podle hejtmana v Karlovarském kraji 1835 pozitivních osob a osmdesát lidí již v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, demonstrace, Karlovarská krajská nemocnice, Staroměstské náměstí, COVID-19, Petr Kubis, ANO 2011, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, Mariánské Lázně, Nejdek, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská krajská nemocnice poslala videovzkaz všem "hrdinům" ze Staromáku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.